x
Annonce
Trekantområdet

Håndsprit-lagre fyldes op:  - Vi fik købt godt ind, før det for alvor gik løs

Der er håndsprit stillet op ved blandt andet indgangen til Sundhedshuset, hvor lægefunktionerne stadig er i gang. Håndsprit fra andre kommunale institutioner er blevet samlet ind, så det kan udnyttes, hvor der i øjeblikket er størst behov i ældreplejen og på bosteder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lukkede institutioner og skoler har ikke behov for håndsprit, så det samles sammen og fordeles. Sprit er endnu ingen mangelvare i Fredericia Kommune.

Fredericia: Halvanden kasse med håndsprit forladt i en kontorgang på Rådhuset gør nu gavn på et plejehjem, hvor behovet for at spritte af er stort i disse uger.

- Jeg var en tur gennem Rådhuset og så kassen med håndsprit. Den snuppede jeg straks, for de skal selvfølgelig ud, hvor der er behov lige nu. Vi samler alt ind fra de steder, hvor vi nu har lukket ned, siger Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør for voksen- og ældreområdet i Fredericia Kommune.

Hun vurderer, at lagrene er pænt fyldt op rundt omkring, både med håndsprit og andre værnemidler.

- Vi fik købt godt ind, før det for alvor gik løs, men vi er selvfølgelig hele tiden opmærksomme på, om vi kan følge med, siger Yelva Bjørnholdt.

Skoler, daginstitutioner og alle øvrige nedlukkede kommunale arbejdspladser skulle nu gerne være støvsuget for værnemidler, som leveres ud, hvor de skal bruges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce