Annonce
Læserbrev

Håndtryk eller fodfejl

Annonce

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 28. januar hævder Henrik Skov, at Radikale Venstre i Esbjerg Byråd har begået en fodfejl ved at stemme imod håndtryksceremonien - en kritik, der ikke bare rammer forbi, men er helt uden for skiven.

At stemme imod den slags symbolpolitik er fuldt ud i overensstemmelse med den politik, Radikale Venstre fører på Christiansborg. Havde vi stemt for håndtryksceremonien, kunne vi måske have forstået kritikken.

Forud for byrådsmødet rådførte jeg mig med en lang række radikale kommunalpolitikere - langt størstedelen havde også valgt at stemme imod håndtryksceremonien i deres kommune. Alligevel var jeg indledningsvist selv i tvivl, fordi Radikale Venstre i Esbjerg byråd indtil nu har stemt for implementering af lovgivning, som bliver besluttet i Folketinget - også de love, vi ikke kan lide; Lov er lov, og den skal følges.

Men når vi som kommune skal implementere en lov, kan man godt være uenig i måden, det bliver gjort på. Og det er vi i denne sammenhæng. For det er nemlig ikke borgmesteren, der skal trykke hånd med vores nye statsborgere, og det skal ikke foregå på Rådhuset, som Skov fejlagtigt skriver - og som det i øvrigt er tilfældet, når borgmesteren byder tilflyttere velkomne til kommunen. Nej, håndtryksceremonien afholdes i Ting- og Arresthuset, hvor en embedsmand skal tjekke, om de nye statsborgere vil give hånd.

Og nej, vi er ikke imod selve håndtrykket. Vi er imod tvang og symbolpolitik, samt at vores folketingspolitikere bruger tid på at definere, om et håndtryk skal være ‘håndflade mod håndflade’ og med eller uden handske, fremfor at bruge deres energi på større og mere væsentlige ting som for eksempel klimaudfordringen.

I øvrigt er det pudsigt, ar Skov udelukkende retter skytset mod Radikale Venstre, eftersom der var byrådsmedlemmer fra hele fire partier, som stemte imod håndtryksceremonien - og efter alt at dømme endnu flere, som havde det dårligt med at stemme for.

Desuden har vi i Radikale Venstre aldrig tilpasset vores politik efter, hvad der var populært. Personligt rykker jeg mig gerne holdningsmæssigt for det bedre argument. Men ikke fordi, jeg skal gafle stemmer eller lefle for folk. Jeg er valgt på mine holdninger, og dem har jeg i sinde at stå ved.

Uanset hvad, er vores modstand mod symbolpolitik og tvungne håndtryk bestemt inden for skiven. Det er ‘fodfejls-kritikken’ til gengæld ikke - den rammer mål forbi.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce