Annonce
Billund

Håndværker faldt otte meter ned på betongulv

Den 26-årige mand, som tirsdag faldt ned på et betongulv, måtte flyves med helikopter til Skejby Sygehus. Foto: Michael Bager
En 26-årig lollik kom tirsdag slemt til skade under sit arbejde på byggepladsen i centrum af Billund. Manden blev med helikopter fløjet til Skejby Sygehus, hvor han nu er uden for livsfare.

Billund: En medarbejder i det store byggeprojekt i Billunds centrum blev tirsdag udsat for en grim arbejdsulykke, da han faldt hele otte meter ned og landede på et betongulv.

Uheldet skete tirsdag formiddag omkring klokken 10.30, hvor medarbejderen, som er en 26-årig mand, der kommer fra Maribo på Lolland, ved et uheld faldt igennem et hul.

- Han er i gang med at isætte noget armeringsjern på et nybyggeri. Der er nogle huller, som er dækket af med plader, og her skal der isættes noget jern. Han falder igennem et af disse huller og igennem hullet på næste dæk, inden han rammer det nederste betondæk, fortæller Brian Kristiansen, der er politikommissær hos Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Fløjet til sygehuset

Faldet på otte meter gav selvsagt alvorlige skader til den 26-årige, der hurtigt blev transporteret til hospitalet.

- Han får skader på hoved og overkrop og bliver i første omgang afhentet af en helikopter og fløjet til Skejby Sygehus i kritisk tilstand. Vi har her til morgen (onsdag, red.) talt med sygehuset, og de oplyser, at han heldigvis er uden for livsfare, siger Brian Kristiansen.

De forskellige myndigheder skal i de kommende dage forsøge at finde ud af, hvordan ulykken kunne ske, og om nogen skal stilles til ansvar for det.

- Det er en sag, vi kigger videre på, og Arbejdstilsynet blev straks kaldt til stedet for at se nærmere på, om der er overtrådt nogle arbejdsmiljøregler, siger Brian Kristiansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce