Annonce
Tønder

Håndværkerforening tager en pause fra uddannelsesmesse

Tommy Nissen fortæller om hvorfor håndværkerforeningen har fravalgt årets uddannelsesmesse. Arkivfoto: Cecilie Spottog Petersen
Tidligere har Tønder Håndværkerforening været med på den store uddannelsesmesse, men har i år ikke meldt sig til. Det er der flere grunde til, men faktisk har foreningen allerede fortrudt.

Tønder: Når der i denne uge bliver holdt en stor uddannelsesmesse i Tønder for adskillige hundrede elever og med 68 tilmeldte stande, er Tønder Håndværkerforening fraværende.

De seneste år har foreningen ellers været repræsenteret med en stand – hvor bestyrelsen har stået. De år har foreningens medlemmer fået buddet om at deltage på standen.

- Det har der aldrig være interessere for, så det har altid været bestyrelsen, der bare stod dernede, fortæller Tommy Nissen, der er formand for håndværkerforeningen.

- I år har vi så bare valgt at sige nej tak, fordi vi valgte at sige, at det er op til hvert enkelt medlem, om de ønsker at have en stand dernede, fortæller han.

Udover at foreningen ville lade det være op til de enkelte håndværkere, om de vil deltage, er der også en anden grund til fraværet.

- Vi synes lidt, vi har spildt tiden ved at stå dernede de andre år, fortæller formanden.

Hans oplevelse har været, at eleverne, der er kommet forbi standen, ikke har virket særligt interesserede.

Formanden kunne godt tænke sig unge var nødt til at besøge nogle af de stande, som interesserede dem.

Annonce

Har fortrudt

Tommy Nissen har bidt mærke i, at messen er udvidet, og han oplever, at tingene bliver gjort anderledes.

- Så et eller andet sted så har vi nok fortrudt lidt, at vi har sagt nej. Vi drøftede det så sent som sidste uge, men tiden er løbet fra os. Vi kunne ikke nå at få noget stablet på benene. Jeg vil næsten sige med 100 procents sikkerhed, at vi er med næste gang igen, forklarer han.

Årets messe, der finder sted onsdag i Tønder Sport- og Fritidscenter, har deltagelse af elever fra både 8., 9. og 10. klasse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce