Annonce
Haderslev

"Håndværkeriet" byder velkommen - også til familierne

Lau Grønager i systuen, der allerede er åbnet for brugerne. Den var meget efterspurgt. Foto: Michael Mogensen
Kulturhus Bispen genåbner snart sine værksteder efter en omfattende ombygning.
Annonce

HADERSLEV: Mens vi er på besøg, stikker to kvinder hovedet ind for at høre, hvornår her åbnes. Den 2. november begynder en ny æra for kulturhus Bispen, der blev indviet i 2001, og nu har gennemgået den største rokade og ombygning siden åbningen.

Annonce

Nu med garage

I stueetagen – lige til højre, når man er trådt ind i foyeren - er fire nye værksteder indrettet og klar til at tage imod brugerne: Keramik- og glasværksted, systuen og et værksted kaldet ”garagen”. Navnet er valgt, fordi der tidligere har været garage her, men også fordi det er meningen, at folk kan reparere en cykel eller foretage sig andre af de ting, mange menneske pusler med i en garage.

Det er håbet hos Lau Grønager, at "garagen" kan trække flere mænd indenfor.

Han er teamleder for de kreative værksteder i Bispen. Lau kommer fra et job i kulturhuset i Tønder, hvorfra han kender Bispens leder, Lotte Leth-Sørensen, der også kom herfra. Han er oprindeligt uddannet ved musikkonservatoriet og har efterfølgende taget en diplomuddannelse i kulturledelse. Lau er 46 og bor i Ribe.

Annonce

Byens farver

- Det er skønne lokaler. Farverne på væggene er inspireret af farverne på nogle af husene i Haderslevs gamle bydel, fortæller han og peger på en væg, der er malet i en meget diskret lyserød nuance. Faktisk som diskret at den grænser til det beskedne.


- Her er størst søgning. Der er en ny trend med keramik.

Lau Grønager


Forventningens glæde hos brugerne har været stor. Systuen er allerede åbnet, for den var efterspurgt, og mandag den 2. november kommer så turen til de øvrige værksteder. Især har Lau Grønager store forventninger til keramikværkstedet:

Lau Grønager ser frem til at tage imod brugerne i Bispens nye værksteder, der alle er åbent fra mandag den 2. november. Foto: Michael Mogensen

- Her er størst søgning. Der er en ny trend med keramik.

For flere år siden lukkede det daværende keramikværksted ellers, men i dag kører nogle fra Haderslev til Nygadehuset i Aabenraa for at kunne arbejde med drejebænk og keramikovn.

Under ét hedder de fire værksteder ”Håndværkeriet”, og de skal også i fremtiden tiltrække yngre mennesker. Derfor arrangerer Bispen i november fire familie-eftermiddage. Den første finder sted den 8. november, hvor børn og voksne kan fremstille for eksempel juletræspynt af ler, pynt af papir, glasmosaik og en dørstopper af træ og læder.

Familie-eftermiddagene finder sted fra klokken 12 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce