Annonce
Esbjerg

Hård kamp i vinbranchen: Vinhandler erklæret konkurs

Arkivfoto: Michael Svenningsen/ Ritzau Scanpix

Scandinavian Wine er erklæret konkurs. Ejer Kaj Kristensen forventer, at han kan drive en form for virksomhed i Sædding i Esbjerg videre.

Esbjerg: Vinbranchen i Esbjerg oplever store omvæltninger. Vinfirmaet Scandinavian Wine i Sædding er ifølge Statstidende ophørt den 7. februar efter en konkurs. Det sker samtidig med, at en af byens store importører og forhandlere af vin, Vinhuset Top Wine, åbner en filial i Esbjergs centrum i form af en specialbutik i vinhandler Bo Aakjærs tidligere lokaler. Aakjærs gik konkurs kort før jul.

Ejeren af virksomheden Scandinavian Wine oplyste fredag, at firmaet var gået i betalingsstandsning, men Skifteretten i Esbjerg fastslår, at der er tale om, at firmaet af skifteretten er erklæret konkurs torsdag den 7. februar.

Dermed er firmaet, der betegnes som en engrosvirksomhed, ophørt og kan ikke sælge vin længere, og ejeren kan heller ikke med det ophørte selskab drive forretning.

- Jeg regner med at få sagen løst, så jeg kan drive Scandinavian Wine videre, sagde Kaj Kristensen til JydskeVestkysten om forretningen, der har haft adresse Tømrervej 10 i Sædding. Firmaet har haft et stort internetsalg. Hvordan firmaet kan drives videre, ønsker Kaj Kristensen ikke at oplyse yderligere om.

Scandinavian Wine var ejet af Kaj Kristensen, der har været i branchen siden 2007. Firmaet opererede også under navnet Scandinavian Wineimport.

Annonce

VINFORHANDLERE I sÆDDING

Det ophærte Scandinavian Wine havde til huse på Tømrervej 10.Vinhuset Top Wine har en stor lagerhal og butiksudsalg på Malervej 8.

AndrupVin.dk ligger Håndværkervej 2 ud til store p-plads ved siden af Jem & Fix og tankstationen Oil.

Flere præmier

Scandinavian Wine satsede på et sortiment af vine og specialiteter, og dets vine var præmieret i flere vinmagasiner og ved konkurrencer.

Ligesom det hastigt voksende import- og salgsfirma, Vinhuset Top Wine, satsede Scandinavian Wine på salg til hoteller, restauranter og specialbutikker.

Scandinavian Wine havde til huse på Tømrervej, mens Vinhuset Top Wine har en stor lagerhal og butiksudsalg på Malervej. AndrupVin.dk ligger ved den store p-plads ved siden af Jem & Fix og tankstationen Oil i det nordvestlige Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce