Annonce
Esbjerg

Hård kamp i vinbranchen: Vinhandler erklæret konkurs

Arkivfoto: Michael Svenningsen/ Ritzau Scanpix

Scandinavian Wine er erklæret konkurs. Ejer Kaj Kristensen forventer, at han kan drive en form for virksomhed i Sædding i Esbjerg videre.

Esbjerg: Vinbranchen i Esbjerg oplever store omvæltninger. Vinfirmaet Scandinavian Wine i Sædding er ifølge Statstidende ophørt den 7. februar efter en konkurs. Det sker samtidig med, at en af byens store importører og forhandlere af vin, Vinhuset Top Wine, åbner en filial i Esbjergs centrum i form af en specialbutik i vinhandler Bo Aakjærs tidligere lokaler. Aakjærs gik konkurs kort før jul.

Ejeren af virksomheden Scandinavian Wine oplyste fredag, at firmaet var gået i betalingsstandsning, men Skifteretten i Esbjerg fastslår, at der er tale om, at firmaet af skifteretten er erklæret konkurs torsdag den 7. februar.

Dermed er firmaet, der betegnes som en engrosvirksomhed, ophørt og kan ikke sælge vin længere, og ejeren kan heller ikke med det ophørte selskab drive forretning.

- Jeg regner med at få sagen løst, så jeg kan drive Scandinavian Wine videre, sagde Kaj Kristensen til JydskeVestkysten om forretningen, der har haft adresse Tømrervej 10 i Sædding. Firmaet har haft et stort internetsalg. Hvordan firmaet kan drives videre, ønsker Kaj Kristensen ikke at oplyse yderligere om.

Scandinavian Wine var ejet af Kaj Kristensen, der har været i branchen siden 2007. Firmaet opererede også under navnet Scandinavian Wineimport.

Annonce

VINFORHANDLERE I sÆDDING

Det ophærte Scandinavian Wine havde til huse på Tømrervej 10.Vinhuset Top Wine har en stor lagerhal og butiksudsalg på Malervej 8.

AndrupVin.dk ligger Håndværkervej 2 ud til store p-plads ved siden af Jem & Fix og tankstationen Oil.

Flere præmier

Scandinavian Wine satsede på et sortiment af vine og specialiteter, og dets vine var præmieret i flere vinmagasiner og ved konkurrencer.

Ligesom det hastigt voksende import- og salgsfirma, Vinhuset Top Wine, satsede Scandinavian Wine på salg til hoteller, restauranter og specialbutikker.

Scandinavian Wine havde til huse på Tømrervej, mens Vinhuset Top Wine har en stor lagerhal og butiksudsalg på Malervej. AndrupVin.dk ligger ved den store p-plads ved siden af Jem & Fix og tankstationen Oil i det nordvestlige Esbjerg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce