Annonce
Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Siden september har det kostet at klip i kørekortet, hvis du bliver snuppet for at bruge håndholdt udstyr bag rattet. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Politiet har været flittige med "saksen", siden straffen for at bruge håndholdt teleudstyr bag rattet blev skærpet i september sidste år.
Annonce

Straf: Du ved godt, du ikke må, men det kribler i fingrene, når Iphonen vibrerer og lyser op som tegn på, at der er tikket en besked ind, eller at en ven har delt en sjov video på Facebook.

I perioden fra den 10. september 2019 til den 15. januar 2020 har næsten 7000 bilister betalt en høj pris, fordi de ikke kunne modstå fristelsen til at tjekke mobilen eller bruge andet håndholdt udstyr bag rattet. I september blev straffen skærpet, så man ikke længere slipper med en bøde på 1500 kroner og en afgift på 500 kroner til Offerfonden, men også må betale med et klip i kørekortet.

På landsplan er 6814 bilister således blevet taget på fersk gerning og har fået et klip i kortet for at flytte opmærksomheden fra kørslen til eksempelvis mobil, Ipad, computer eller smartwatch . Det viser tal fra Rigspolitiet. Til sammenligning blev 22.500 personer ifølge tv2.dk sigtet for at bruge håndholdt mobil i trafikken sidste år.

Rigspolitiet oplyser, at politiet i perioden fra september til januar har standset og kontrolleret 7204 køretøjer under kontroller, der er målrettet uopmærksomhed. Det er under disse kontroller, at en del af de 6814 bilister har fået et klip i kørekortet, men ifølge Rigspolitiet er der også blevet givet et stort antal klip i forbindelse med andre kontroller eller på initiativ af enkelte betjente, der har været på almindelig patrulje.

Annonce

Ekstremt farligt

Det kommer ikke bag på Rådet for Sikker Trafik, at tallene ser ud, som de gør.

- Det er ikke overraskende, at man kan tage så mange derude, for vi ved, at der er ekstremt mange bilister, der enten kigger på deres mobil under kørsel engang imellem, eller altid bruger den bag rattet. Det er ekstremt farligt, siger pressekonsulent Jeppe Gudmandsen.

Ifølge en undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Rådet for Sikker Trafik indrømmer 34 procent af danskerne, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobil håndholdt, mens de kører bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce