Annonce
Nordtyskland

Hård tone: Regeringens industripolitik er inkompetent

Regeringen i Kiel har et væsentligt medansvar for, at virksomheder ikke vælger at slå sig ned i Slesvig-Holsten, mener erhverspolitikeren Thomas Hölck fra Socialdemokratiet. Foto: thomas-hoelck.de.
I den kommende uge fremsætter socialdemokraterne i landdagen en hel stribe forslag til, hvordan der kan skabes bedre forhold for industrien i Slesvig-Holsten.

KIEL: Den socialdemokratiske erhvervspolitiker Thomas Hölck kritiserer skarpt den slesvig-holstenske regerings industripolitik. – Når virksomheder vælger at slå sig ned andre steder, hænger det ikke mindst sammen med regeringskoalitionens inkompetente industripolitik. En ny social og økologisk strategi for industrien er nødvendig. Det giver de høje skatteindtægter rigelig mulighed for, siger Hölck. I en indstilling til landdagsmødet i den kommende uge fremsætter SPD en hel stak ideer. Blandt andet skal regeringen sørge for, at forskningsprojekter på de videregående uddannelser bliver koblet tæt sammen med industrien, ligesom udveksling af viden og teknologi mellem industri og læreanstalter bør fremmes. I den civile værftsindustri skal der udvikles maritime kompetencer for eksempel i sammenhæng med den grønne omstilling. SPD kræver også en hurtigere udbygning af vejnettet, så knudepunkter inden for logistikbranchen bliver hurtigere at nå frem til. Desuden skal der sættes mere fart i planerne om udbygning af vindkraft. Tirsdag vil Slesvig-Holstens erhvervsminister, Bernd Buchholz fra FDP, præsentere et industripolitisk udspil fra regeringskoalitionen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

70-årige Birthe føler sig umyndiggjort: Pludselig kunne hun ikke overføre penge fra egen netbank

Navne

True crime forfatter fylder 50 år

Esbjerg

Esbjerg aflyser Stafet for Livet 2020

Sydjylland For abonnenter

Lotte fik økonomisk hjælp til datterens konfirmation: - Det er vigtigere, at hun ikke føler sig udenfor

Annonce