Annonce
Erhverv

Hårde år forude for Lundbeck

Lundbecks to største sællerter forsvinder snart fra markedet, og det presser medicinalkoncernen de kommende år.

Medicinalkoncernen Lundbeck ser frem til et par år med vigende salg i takt med, at antidepressivet Lexapro siver ud af det amerikanske marked til foråret, og patentet for Cipralex udløber om to år.

I årsregnskabet står Lexapro således for godt 2,5 mia kroner og Cipralex for knap seks mia. kroner af det samlede salg på 16 mia. kroner. Men når det salg forsvinder fra markedet og dermed Lundbecks budget, venter en tørkeperiode for selskabet, før nye produkter ser dagens lys, vurderer analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank:

Lundbeck har dog nye produkter i pipelinen, og især peger han på antidepressionsmidlet LU AA21004 som afløser for de gamle produkter.

"Vi får resultaterne af fase tre-undersøgelserne for LU AA21004 i første halvår 2012 - så kan man forvente en ansøgning i slutningen af året, og så kan det måske komme på det globale marked i slutningen af 2013, først i 2014," siger han til Berlingske Business.

"Der er ingen tvivl om, at LU21004 skal være arvtager, og det er her, at Lundbeck skal hænge sin hat. Og så er der Lexapro i Japan og jokeren i alkoholpillen Nalmefen - så jeg synes, at partnerskabet med Otsuka ser attraktivt ud med et psykosemiddel på et marked, der vinder frem," lyder hans vurdering.

Springbræt med partnerskaber

Han peger på vigtigheden af, at Lundbeck har skabt partnerskaber med amerikanske Ovation og japanske Otsuka, så selskabet kan få sine produkter lanceret og solgt på de to markeder. Men Lundbeck må have tålmodighed, for det kan tage tid at genvinde tidligere tiders omsætning.

"Man får ikke salget op at køre fra den ene dag til den anden. Men når et produkt løber af patent, så forsvinder salget lynhurtigt," siger Søren Løntoft Hansen.

Forventningerne til det vigende salg afspejler sig da også i det netop aflagte årsregnskab, hvor selskabet afslører et forventet salg i niveauet 14,5 - 15,2 mia. kroner i 2012. Mens nogle analytikere har kaldt skønnet for konservativt, er det godkendt af deres kollega i Sydbank.

"Der bliver ikke nogen glidende overgang (fra de gamle produkter til de nye, red.), og det er grunden til, at Lundbeck siger, at forudsætningen for vækst er bestemt til stede på den lange bane, men på den korte bane kan de ikke nå at kompensere fra de patentudløb," vurderer han.

Kl. 9.30 er Lundbeck-aktien faldet 0,7 procent.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv For abonnenter

Design-virksomhed i Kolding med kunder som Eiffeltårnet og Dokk1 har som planlagt stort minus igen: Moderselskab punger ud med 35 mio. kroner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce