Annonce
Tarm

Hårdere straf eller frifindelse: Påsat brand på maskinstation skal i landsretten

Hedegaards Maskinstation ved Ådum brændte ned 29. december 2018. Branden var påsat, og nu skal Vestre Landsret vurdere, om en 33-årig mand fra Lyne er den skyldige. Foto: Jørgen Kirk
Vestre Landsret skal vurdere, om en 33-årig mand fra Lyne fik den rette dom for brandstiftelse ved byretten.

TARM: 29. december 2018 skete der en eksplosionsagtig brand på Hedegaards Maskinstation på Odderupvej ved Ådum, som gav skader på bygninger og maskiner for 3,5 millioner kroner. Det stod hurtigt klart, at branden var påsat.

September 2020 blev en 33-årig mand fra Lyne-området dømt for brandstiftelsen ved retten i Herning. Selvom beviserne mod ham var overvældende, nægtede manden at have sat ild til maskinstationen og ankede dommen til Vestre Landsret på stedet.

Ankesagen skal behandles i landsretten i Viborg tirsdag og onsdag i denne uge.

Annonce

Frifindelse eller skærpelse

Landsretten skal blandt andet forholde sig til de tekniske beviser i sagen, der eksempelvis tæller fodspor fra mandens træsko og en defekt bremselygte på hans bil, der blev meldt stjålet kort efter branden. Desuden havde både vidner og telemaster registreret, at den 33-årige var i nærheden af maskinstationen omkring gerningstidspunktet.

Den 33-årige, der tidligere på året blev dømt for drab i en anden ankesag ved Vestre Landsret, blev idømt et år og otte måneders fængsel for nedbrændingen af maskinstationen. Han har selv anket til frifindelse, mens anklagemyndigheden modsat har anket til en skærpelse af dommen.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce