Annonce
Esbjerg

Hårdtsparkende Esbjerg-pige vandt VM-guld

Katrine Rud Mannemar Pedersen fra Esbjerg har for sjette gang vundet guld ved VM i kickboxing. Arkivfoto: Jacob Schultz
For sjette gang har Katrine Rud Mannemar Pedersen vundet VM-guld i kickboxing.
Annonce

Esbjerg: Den 36-årige Katrine Rud Mannemar Pedersen fra Kickboxing Team Esbjerg sparkede og slog sig i weekenden til en guldmedalje ved anden og sidste afdeling af verdensmesterskaberne i Antalya i Tyrkiet.

Det er intet mindre end sjette gang, at Esbjerg-pigen, der til daglig er underviser på Urban Danmarksgades Skole, kæmper sig til en guldmedalje ved VM.

Ved første afdeling af VM i Bosnien for en måneds tid siden blev Katrine Pedersen nummer tre, da hun tabte sin kamp i semifinalen, men ved anden afdeling i Tyrkiet var Esbjerg-kæmperen i særklasse.

- Hun fejede al modstand til side i de to første kampe, hvor hun var flyvende, og som hun vandt på teknisk knockout, hvilket er ganske sjældent i hendes klasse, fortæller Daniel Pedersen, der er træner og formand i Kickboxing Team Esbjerg og i øvrigt Katrines storebror.

klasse

Katrine Rud Mannemar Pedersen stillede ved VM op i klassen kick light low kick for kæmpere under 70 kilo.

Danmark vandt tre medaljer ved VM. Udover guldmedaljen til Katrine Pedersen blev det til en sølvmedalje og en bronzemedalje.

I finalen ventede en tyrkisk kæmper, og det blev ifølge Daniel Pedersen en beskidt og rodet affære, men Katrine Pedersen holdt hovedet koldt i den hektiske atmosfære i de tre omgange af to minutter med meget entusiastiske og larmende tilskuere og rullende tv-kameraer, og dermed kunne hun for sjette gang lade sig kåre som verdensmester.

- Ligesom i boksning er der forskellige forbund i kickboxing, men de to seneste VM-titler har Katrine vundet i forbundet WAKO, der er det mest ansete forbund og det, som Dansk Kickboxing Forbund som medlem af Danmarks Idræts Forbund anerkender, forklarer Daniel Pedersen.

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) overvejer at gøre kickboxing til en olympisk sport og det er ligeledes forbundet WAKO, som IOC samarbejder med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce