Annonce
Esbjerg

Hårdtsparkende Esbjerg-pige vandt VM-guld

Katrine Rud Mannemar Pedersen fra Esbjerg har for sjette gang vundet guld ved VM i kickboxing. Arkivfoto: Jacob Schultz
For sjette gang har Katrine Rud Mannemar Pedersen vundet VM-guld i kickboxing.

Esbjerg: Den 36-årige Katrine Rud Mannemar Pedersen fra Kickboxing Team Esbjerg sparkede og slog sig i weekenden til en guldmedalje ved anden og sidste afdeling af verdensmesterskaberne i Antalya i Tyrkiet.

Det er intet mindre end sjette gang, at Esbjerg-pigen, der til daglig er underviser på Urban Danmarksgades Skole, kæmper sig til en guldmedalje ved VM.

Ved første afdeling af VM i Bosnien for en måneds tid siden blev Katrine Pedersen nummer tre, da hun tabte sin kamp i semifinalen, men ved anden afdeling i Tyrkiet var Esbjerg-kæmperen i særklasse.

- Hun fejede al modstand til side i de to første kampe, hvor hun var flyvende, og som hun vandt på teknisk knockout, hvilket er ganske sjældent i hendes klasse, fortæller Daniel Pedersen, der er træner og formand i Kickboxing Team Esbjerg og i øvrigt Katrines storebror.

Annonce

klasse

Katrine Rud Mannemar Pedersen stillede ved VM op i klassen kick light low kick for kæmpere under 70 kilo.

Danmark vandt tre medaljer ved VM. Udover guldmedaljen til Katrine Pedersen blev det til en sølvmedalje og en bronzemedalje.

I finalen ventede en tyrkisk kæmper, og det blev ifølge Daniel Pedersen en beskidt og rodet affære, men Katrine Pedersen holdt hovedet koldt i den hektiske atmosfære i de tre omgange af to minutter med meget entusiastiske og larmende tilskuere og rullende tv-kameraer, og dermed kunne hun for sjette gang lade sig kåre som verdensmester.

- Ligesom i boksning er der forskellige forbund i kickboxing, men de to seneste VM-titler har Katrine vundet i forbundet WAKO, der er det mest ansete forbund og det, som Dansk Kickboxing Forbund som medlem af Danmarks Idræts Forbund anerkender, forklarer Daniel Pedersen.

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) overvejer at gøre kickboxing til en olympisk sport og det er ligeledes forbundet WAKO, som IOC samarbejder med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Hul igennem til ny vandrutsjebane

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce