Annonce
Sønderborg

Hæder til dansk gin: Venner vinder i London

Carsten Adamczyk (tv.) og Morten Høgh står bag Als Gin og Dybbøl Gin, der er blevet hædret i London. Arkivfoto: Timo Battefeld
Som det eneste danske destilleri har Sønderborg Distillery vundet medaljer med begge deres gin til World Gin Awards 2020 i England.

Sønderborg: Sønderborg Distillery vundet medaljer til begge deres gin til World Gin Awards 2020 holdt i ginens hjemland England. Dybbøl Gin har fået en sølvmedalje, hvor Als Gin har fået en bronzemedalje – begge i kategorien ”London Dry Gin”.

- Vi bliver igen igen bekræftet i, at det vi laver er godt, men det var vi nu heller ikke i tvivl om. Vi sætter kvaliteten i højsæde, og går ikke på kompromis uanset, hvad vi laver. At vinde igen, og så endda i ginens eget hjemland er meget stort for et lille destilleri som vores, siger Morten Høgh fra Sønderborg Distillery.

World Gin Awards 2020 blev holdt i London med langt over 600 deltagere fra 40 lande. Over 100 deltog i kategorien "London Dry Gin".

Den meget traditionsbundne destilleringsmetode "London Dry Gin" kendetegnes ved at smagen kun må tilføjes i destilleringsprocessen. Metoden stiller høje krav til, at man forstår hele processen i mindste detalje.

Annonce

At vinde igen, og så endda i ginens eget hjemland er meget stort for et lille destilleri som vores.

Morten Høgh, Sønderborg Distillery

Alt er håndlavet

I 2019 vandt Dybbøl Gin bronzemedalje til London Spirits Competition. Dengang ligeledes som det eneste danske destilleri til at vinde medalje i ginkategorien. Sønderborg Distillery har siden starten af 2018 lavet gin i hjertet af Sønderborg.

Ejerne Carsten Adamczyk og Morten Høgh driver destilleriet som en bibeskæftigelse i fritiden. Med en passion for gin og fokus på høj kvalitet laves i dag to fuldt økologiske gin - Als Gin og Dybbøl Gin.

Ideen om at producere gin fik Carsten Adamczyk efter en række rejser fra 2015-17 til Skotland, Irland og England. Det har taget over et år at nå frem til de rigtige recepter, og med cirka 40 flasker per batch er alt håndlavet og nummereret.

Makkerparret havde forventet at lave 20 flasker om ugen, men efter et halvt år var der solgt mere end 1.000 flasker. Destilleriet har specialbutikker og restauranter som kunde. Desuden kan man købe gennem virksomhedens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce