Annonce
Kultur

Hæder til Fredericia Teater: Bestyrelse kåret som Danmarks bedste

- Når Fredericia Teaters bestyrelse har succes i dag, så skyldes det i høj grad det arbejde, som den daværende bestyrelse iværksatte tilbage i 2014, siger Gitte Lillelund Bech.Her er hun fotograferet med teaterchef Søren Møller og tidligere bestyrelsesformand Anders Østergaard, da posten blev overdraget i marts. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Bestyrelsen hos Fredericia Teater blev torsdag kåret som Danmarks bedste kulturbestyrelse ved kåringen Årets Offentlige Bestyrelse i København.

Fredericia: Fredericia Teaters har Danmarks bedste kulturbestyrelse. Det blev den i hvert fald kåret til torsdag aften ved kåringen Årets Offentlige Bestyrelse, hvor Fredericia Teater vandt i kategorien kultur.

Prisen, der blev overrakt til bestyrelsens næstformand, Jørgen Weimar-Rasmussen, uddeles af organisationen Dagens Dagsorden, revisionsvirksomheden EY, advokatpartnerselskabet Horten og analysevirksomheden Pluss Leadership.

Ved prisoverrækkelsen lagde juryen blandt andet vægt på, at Fredericia Teater fik en professionel kompetencebestyrelse på et afgørende tidspunkt, samt at "bestyrelsen har udført et fremragende arbejde bl.a. i udvikling af god governance (selskabsledelse, red.), rapportering i bestyrelsesarbejdet, udvikling af partnerskaber med erhvervslivet, et skarpt fokus på forestillingerne og senest teaterets bevidsthed om bæredygtighed."

Desuden er blev det fremhævet, at at Fredericia Teater er kommet på finansloven som et paragraf 5-teater, der betyder, at det får en national status inden for musicalgenren.

Annonce

Bestyrelsen for Fredericia Teater

Gitte Lillelund Bech (formand)

Fhv. forsvarsminister og nuværende Director og Partner i Advice og formand for Nørrebro Teater.

Jørgen Weimar Rasmussen (næstformand)

Fhv. Statsautoriseret revisor i PwC.

Michael Sønderskov

Partner i Advokatgruppen. Formand for Erhvervsforeningen samt bestyrelsesmedlem i Business Fredericia.

Pernelle Jensen

Byrådsmedlem for Venstre, formand for Uddannelsesudvalget.

Ole Steen Hansen

Medlem af Socialdemokratiet og viceborgmester i Fredericia.

Thomas Agerholm

Uddannelsesleder for Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia.

Christian Have

Stifter- og direktør for Have Kommunikation A/S.

Glad formand roser forgænger

Bestyrelsesformand for Fredericia Teater, Gitte Lillelund Bech, der overtog posten i marts, er glad og stolt over at modtage prisen og roser samtidig tidligere bestyrelsesmedlemmer.

- Når Fredericia Teaters bestyrelse har succes i dag, så skyldes det i høj grad det arbejde, som den daværende bestyrelse iværksatte tilbage i 2014. Med en gennemgribende professionalisering af hele teatrets administrative setup og med stor fokus på bestyrelsesmedlemmernes individuelle kompetencer. Jeg sender derfor også en tak og hilsen til min forgænger på posten, Anders Østergaard, som var dynamo og iværksætter på de nødvendige forandringer omkring bestyrelsesarbejdet, siger Gitte Lillelund Bech i en pressemeddelelse.

Dagens Dagsorden, der stod for prisoverrækkelsen, er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de omkring 4.000 offentlige bestyrelser, der findes i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce