Annonce
Esbjerg

Hæder: Tre ejerledere i Esbjerg Kommune inspirerer i en krisetid

Gitte Kirkegaard fra Logitrans ved Ribe og Tonny Klein og Rune Værnedal fra SubC Partner på Esbjerg Havn inspirerer andre ledere i en krisetid, mener PwC, Nykredit og Dansk Erhverv, som står bag Årets Ejerleder 2020. Collage: Arkiv
Til Årets Ejerleder 2020 hylder PwC, Nykredit og Dansk Erhverv alle dem, der gør en forskel i en krisetid. Og det gør Gitte Kirkegaard fra Logitrans ved Ribe og Tonny Klein og Rune Værnedal fra SubC Partner på Esbjerg Havn.
Annonce

Esbjerg Kommune: Blandt en lang række danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen har en jury nu udvalgt tre ejerledere fra Sydjylland, der kan være med til at inspirere dansk erhvervsliv i en vanskelig tid for mange. Og her klarer ejerledere i Esbjerg Kommune sig særdeles flot. Blandt tre virksomheder, som skiller sig ud og gør en forskel - også i en krisetid, er de to af virksomhederne fra den sydvestjyske kommune.

Ejerleder Gitte Kirkegaard fra Logitrans A/S ved Ribe er i spidsen for en familievirksomhed, som har eksisteret i 80 år. Gitte Kirkegaard overtog i 2015 posten som administrerende direktør fra sin far Erling Pedersen, og i dag er Logitrans blandt verdens førende udbydere af internt transportmateriel og har flere end 100 ansatte inden for udvikling, produktion, salg og service.


Mange virksomheder har omlagt deres produktion på rekordtid og tilbudt hjælp på nye måder. Til Årets Ejerleder 2020 hylder vi alle dem, der gør en forskel.

Palle H. Jensen, partner og statsaut. revisor fra PwC i Esbjerg


I sin motivation skriver uddelerne af Årets Ejer leder blandt andet:

”Covid-19-krisen har været en stor udfordring, men den har også været et læringsmæssigt vendepunkt for Logitrans, hvor Gitte Kirkegaard og resten af teamet på få dage fik vendt skuden ved blandt andet at implementere og investere i digitale idéer og koncepter. Selv om de nye digitale tiltag i starten mødte modstand blandt de mest skeptiske medarbejdere, lykkedes Gitte med at ændre medarbejdernes mindset, og alle kom med på digitaliseringen. De forskellige digitale tiltag har medført nye kunder, nye distributionskanaler og nye produkter - og det er sket gennem en høj grad af kommunikation og transparens, så hele teamet har været inkluderet og informeret i de omskiftelige Covid-19-tider”.

Annonce

Yderligere udvikling

Længere mod nord er der rettet fokus på esbjegensiske offshorevirksomhed SubCPartner A/S på Esbjerg Havn med ejerlederne Tonny Klein og Rune Værnedal. SubC udvikler robotter, som kan skære, svejse, filme, sandblæse og male over og under vandoverfladen - uanset vejrforhold. Robotterne er med til at reparere offshore-udstyr og minimere virksomhedens brug af dykkere, der ofte har arbejdet under udfordrende vejrforhold, som potentielt kan og har kostet menneskeliv. SubC’s robotteknik kan overføres og anvendes på andre industrier, og derfor blev virksomheden også kåret som Danmarks mest skalerbare virksomhed i 2020 af Scale-Up blandt 110 SMV'er.

”Også hos SubC har man introduceret flere digitale koncepter, herunder produktlanceringer og kundemøder som en konsekvens af covid-19, men vigtigst af alt har krisen igangsat en kreativ proces og gjort plads til yderligere udvikling. Udviklingen medførte, at SubC lancerede en ny, opdaterede version af deres robot, og som en positiv følgevirkning heraf står virksomheden nu produktmæssigt stærkere, end den gjorde før marts. Samtidig har SubC gået gennem covid-19-krisen uden at afskedige medarbejdere og vil blive ved med at holde fast i deres kerneværdier; loyalitet, nysgerrighed, innovation og arbejdsomhed”, motiveres det.

Annonce

Genstart af landet

Palle H. Jensen, partner og statsaut. revisor fra PwC i Esbjerg peger på, at det er et helt bevidst valg, at man til Årets Ejerleder 2020 hylder vi entreprenørånden, købmandsskabet og himmelstormeren - alle de ejerledere, der bidrager til fællesskabet og til samfundet, og som er med til at genstarte Danmark.

- Covid-19 sætter samfund og virksomheder overfor en række betydelige udfordringer, der stiller nye krav til ejerledere og erhvervsdrivende i Danmark. Men krisen har også banet vej for handlekraft og kreativitet. For nye ideer og løsninger. Mange virksomheder har omlagt deres produktion på rekordtid og tilbudt hjælp på nye måder. Til Årets Ejerleder 2020 hylder vi alle dem, der gør en forskel, fortæller Palle H. Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce