Annonce
112

Hærgende mågekoloni på taget af daginstitution er endelig væk

Mågerne er nu stort set væk fra daginstitutionen, og rederne kan næsten ikke ses længere. Kolding Kommune og Tinghøj skal op på taget mellem januar og marts næste år for at fjerne rederne, inden yngletiden begynder i april. Foto: Søren Gylling
Mågekolonien, der har hærget daginstitutionen Tinghøj og nabohuse, er endelig væk, efter mågernes yngeltid er overstået. Kommunen vil gøre en indsats for, at de ikke kommer igen næste år.

Kolding: En koloni af sølvmåger, der har hærget daginstitutionen Tinghøj i Kolding henover sommeren, er endelig væk. Dagsinstitutionen har måttet vente på slutningen af mågernes yngletid i starten af august, da Naturstyrelsen gav afslag på at fjerne mågerne, mens der var unger i rederne.

Institutionen og Kolding Kommune vil gøre en indsats, så mågekolonien ikke kommer igen næste år.

Taget på en af bygningerne i daginstitutionen er flat, og her har mågekolonien bygget reder de seneste to somre.

- Mågerne har lavet et par reder, og de har larmet utroligt meget. Det har givet noget irritation og uro, men det har ikke været sådan, at vi ikke kunnet være her, fortæller Janne Thiel Doctor, der er leder af organisationen Tinghøj

Annonce

Svært ved at sove

Larmen fra mågerne har til gengæld irriteret flere af naboerne omkring Tinghøj, der har haft svært ved at sove. Efter flere klager tog Dagsinstitutionen Tinghøj fat i Kolding Kommune, der den 1. august anmodede Naturstyrelsen om at fjerne mågerne og deres reder.

Naturstyrelsen vurderede, at der ikke var grundlag for at give tilladelse. Det skyldes, at der på det tidspunkt kunne være unger i rederne.

"Der gives afslag på ansøgningen, da mågerne på nuværende tidspunkt har etableret sig på rederne og kan have unger. I yngletiden skal mågerne have fred og ro til at sætte unger", svarede Naturstyrelsen i et brev til Kolding Kommune den 2. august.

Forbereder sig på næste år

Ifølge Naturstyrelsen skal tilladelse til at fjerne reder søges i god tid, inden etablering af mågerederne begynder i april. Bortfjernelse af reder i mågernes yngletid fra april til start august må kun ske efter forudgående ansøgning.

Tinghøj var derfor nødsaget til at lade mågerne og deres reder være, indtil ungerne var klar til at forlade reden. Det er nu sket.

Kolding Kommune har indgået en aftale med Tinghøj om, at de til næste forår vil gøre en indsats for at få fjernet de rugende måger fra Tinghøj. De vil blandt andet fjerne reder og materiale til at bygge reder, inden yngletiden i april. Dette må gøres uden tilladelse. Tinghøj vil også sætte et fugleskræmsel op.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce