Annonce
112

Hærgende mågekoloni på taget af daginstitution er endelig væk

Mågerne er nu stort set væk fra daginstitutionen, og rederne kan næsten ikke ses længere. Kolding Kommune og Tinghøj skal op på taget mellem januar og marts næste år for at fjerne rederne, inden yngletiden begynder i april. Foto: Søren Gylling
Mågekolonien, der har hærget daginstitutionen Tinghøj og nabohuse, er endelig væk, efter mågernes yngeltid er overstået. Kommunen vil gøre en indsats for, at de ikke kommer igen næste år.

Kolding: En koloni af sølvmåger, der har hærget daginstitutionen Tinghøj i Kolding henover sommeren, er endelig væk. Dagsinstitutionen har måttet vente på slutningen af mågernes yngletid i starten af august, da Naturstyrelsen gav afslag på at fjerne mågerne, mens der var unger i rederne.

Institutionen og Kolding Kommune vil gøre en indsats, så mågekolonien ikke kommer igen næste år.

Taget på en af bygningerne i daginstitutionen er flat, og her har mågekolonien bygget reder de seneste to somre.

- Mågerne har lavet et par reder, og de har larmet utroligt meget. Det har givet noget irritation og uro, men det har ikke været sådan, at vi ikke kunnet være her, fortæller Janne Thiel Doctor, der er leder af organisationen Tinghøj

Annonce

Svært ved at sove

Larmen fra mågerne har til gengæld irriteret flere af naboerne omkring Tinghøj, der har haft svært ved at sove. Efter flere klager tog Dagsinstitutionen Tinghøj fat i Kolding Kommune, der den 1. august anmodede Naturstyrelsen om at fjerne mågerne og deres reder.

Naturstyrelsen vurderede, at der ikke var grundlag for at give tilladelse. Det skyldes, at der på det tidspunkt kunne være unger i rederne.

"Der gives afslag på ansøgningen, da mågerne på nuværende tidspunkt har etableret sig på rederne og kan have unger. I yngletiden skal mågerne have fred og ro til at sætte unger", svarede Naturstyrelsen i et brev til Kolding Kommune den 2. august.

Forbereder sig på næste år

Ifølge Naturstyrelsen skal tilladelse til at fjerne reder søges i god tid, inden etablering af mågerederne begynder i april. Bortfjernelse af reder i mågernes yngletid fra april til start august må kun ske efter forudgående ansøgning.

Tinghøj var derfor nødsaget til at lade mågerne og deres reder være, indtil ungerne var klar til at forlade reden. Det er nu sket.

Kolding Kommune har indgået en aftale med Tinghøj om, at de til næste forår vil gøre en indsats for at få fjernet de rugende måger fra Tinghøj. De vil blandt andet fjerne reder og materiale til at bygge reder, inden yngletiden i april. Dette må gøres uden tilladelse. Tinghøj vil også sætte et fugleskræmsel op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce