Annonce
112

Hærgende mågekoloni på taget af daginstitution er endelig væk

Mågerne er nu stort set væk fra daginstitutionen, og rederne kan næsten ikke ses længere. Kolding Kommune og Tinghøj skal op på taget mellem januar og marts næste år for at fjerne rederne, inden yngletiden begynder i april. Foto: Søren Gylling
Mågekolonien, der har hærget daginstitutionen Tinghøj og nabohuse, er endelig væk, efter mågernes yngeltid er overstået. Kommunen vil gøre en indsats for, at de ikke kommer igen næste år.

Kolding: En koloni af sølvmåger, der har hærget daginstitutionen Tinghøj i Kolding henover sommeren, er endelig væk. Dagsinstitutionen har måttet vente på slutningen af mågernes yngletid i starten af august, da Naturstyrelsen gav afslag på at fjerne mågerne, mens der var unger i rederne.

Institutionen og Kolding Kommune vil gøre en indsats, så mågekolonien ikke kommer igen næste år.

Taget på en af bygningerne i daginstitutionen er flat, og her har mågekolonien bygget reder de seneste to somre.

- Mågerne har lavet et par reder, og de har larmet utroligt meget. Det har givet noget irritation og uro, men det har ikke været sådan, at vi ikke kunnet være her, fortæller Janne Thiel Doctor, der er leder af organisationen Tinghøj

Annonce

Svært ved at sove

Larmen fra mågerne har til gengæld irriteret flere af naboerne omkring Tinghøj, der har haft svært ved at sove. Efter flere klager tog Dagsinstitutionen Tinghøj fat i Kolding Kommune, der den 1. august anmodede Naturstyrelsen om at fjerne mågerne og deres reder.

Naturstyrelsen vurderede, at der ikke var grundlag for at give tilladelse. Det skyldes, at der på det tidspunkt kunne være unger i rederne.

"Der gives afslag på ansøgningen, da mågerne på nuværende tidspunkt har etableret sig på rederne og kan have unger. I yngletiden skal mågerne have fred og ro til at sætte unger", svarede Naturstyrelsen i et brev til Kolding Kommune den 2. august.

Forbereder sig på næste år

Ifølge Naturstyrelsen skal tilladelse til at fjerne reder søges i god tid, inden etablering af mågerederne begynder i april. Bortfjernelse af reder i mågernes yngletid fra april til start august må kun ske efter forudgående ansøgning.

Tinghøj var derfor nødsaget til at lade mågerne og deres reder være, indtil ungerne var klar til at forlade reden. Det er nu sket.

Kolding Kommune har indgået en aftale med Tinghøj om, at de til næste forår vil gøre en indsats for at få fjernet de rugende måger fra Tinghøj. De vil blandt andet fjerne reder og materiale til at bygge reder, inden yngletiden i april. Dette må gøres uden tilladelse. Tinghøj vil også sætte et fugleskræmsel op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce