Annonce
Billund

Hærget af skimmelsvamp: - Vi betaler for at bo her, og så bliver vi ovenikøbet syge af det

Pernille Olsen viser skimmelsvampen på en væg i boligen. Privatfoto
Pernille Olsens bolig er hærget af skimmelsvamp. Hun føler ikke, at boligforeningen gør en tilstrækkelig indsats for at komme problemet til livs, så hun og hendes børn kan slippe for de symptomer, som skimmelsvampen fører med sig.

Krogager: Pernille Olsen troede, det var lykken, da hun for to år siden flyttede ind i et lejet hus på Irisvej i Krogager. Den lykke er imidlertid blevet vendt, for boligen har vist sig at være stærkt præget af skimmelsvamp, og Pernille Olsen og hendes to børn på 12 og 14 har oplever, at de bliver syge af at opholde sig i hjemmet.

- Vi er aldrig rigtigt kommet ovenpå. Så har vi været forkølet, og så har vi haft influenza. Min søn har allergi, og den galopperer derudaf, og min datter har fået polypper igen. De skal analyseres for at se, om der er en sammenhæng. Jeg har selv problemer med begge ben og har været til skanninger og alt muligt andet. Da jeg sagde til ortopæd’en, at jeg bor i en lejlighed med skimmelsvamp, sagde han med det samme, at vi så skulle kigge i et helt andet spor for at finde et svar, siger Pernille Olsen, som derfor naturligvis henvendte sig til sin udlejer, Varde Boligadministration.

Hun oplevede imidlertid hurtigt, at hun ikke er enig med ejeren om, hvad der bør gøres. Herfra lød beskeden nemlig, at skimmelsvampen skyldes utilstrækkelig udluftning.

Annonce
Pernille Olsen viser skimmelsvampen på en væg i boligen. Privatfoto

Mistanke i lang tid

Det er blot få måneder siden, at skimmelsvampen for alvor viste sig. Men mistanken har hele tiden været til stede.

- Jeg har hele tiden haft mistanken, for der dannede sig hurtigt svamp på badeværelset. Men det tørrede jeg bare ned og tænkte, at jeg måtte lufte noget mere ud, fortæller Pernille Olsen, der i løbet af efteråret blev opmærksom på, hvor slemt det stod til.

- Jeg opdagede det, da jeg skulle støvsuge under min seng. Da jeg trak den ud, gav det en lyd, som sagde, at der var meget vådt, siger hun.

Får en sludder for en sladder

Boligselskabet er for tiden i gang med at renovere Pernille Olsens badeværelse, og efterfølgende er det meningen, at der skal ses nærmere på soveværelset. Pernille Olsen har dog ingen tillid til, at der bliver gjort det nødvendige arbejde, så skimmelsvampen ikke kan vende tilbage. Netop frustrationen og den manglende tillid til boligselskabet er noget, der tærer.

- Jeg har kæmpet og kæmpet, men jeg føler ikke, der sker noget. Jeg får bare en sludder for en sladder. Vi betaler for at bo her, og så bliver vi ovenikøbet syge af det. Det er mangel på moral, siger Pernille Olsen.

- Der er ikke udsigt til, at vi bliver raske i morgen. Det er frustrerende at bo sådan et sted sammen med sine børn, tilføjer hun.

Nej tak til Hejnsvig

Pernille Olsen er blevet tilbudt en ny bolig i Hejnsvig, men den har hun valgt at takke nej til.

- Som jeg forstod tilbuddet, var det et tilbud om permanent genhusning på omkring 80 kvadratmeter med to børn. Jeg føler mig godt tilpas i området, og jeg vil gerne bo her. Der er en grund til, at jeg stod på venteliste til denne bolig i syv år, siger Pernille Olsen.

I stedet krydser hun fingre for, at en løsning er undervejs.

- Jeg har mistet modet. Men hvad er alternativet, spørger hun.

Varde Boligadministration afviser kritikken:

- Det er blevet taget meget seriøst. Der blev reageret inden for to timer, efter hun skrev første gang, vi har været på besigtigelse derude, og der er håndværkere i gang, siger Heidi Nielsen, direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce