Annonce
Vejen

Hærvejsklyngen er kommet godt fra start

Nær Klebæk Højene i Bække skal arbejdsgrupperne i Hærvejsklyngen mødes sidst i september og udvikle gode ideer til gavn for turisme, bosætning og landsbyernes unge-liv. Arkivfoto

De fem landsbyer arbejder målrettet på at dyrke deres fælles DNA, og onsdag aften viste også Gesten-borgerne interesse for projektet. Flere arbejdsgrupper er nedsat, og sidst i september skydes det videre arbejde i gang ved et natligt arrangement nær Klebæk Højene.

VEJEN KOMMUNE: Omkring 35 borgere mødte onsdag aften op i Gesten Forsamlingshus for at høre nyt om landsbysamarbejdet Hærvejsklyngen. Landsbyerne Gesten, Bække, Hovborg, Gjerndrup og Lindknud er gået sammen om at skabe øget bosætning og øget turisme. En række arbejdsgrupper er nedsat, og de fremmødte i Gesten Forsamlingshus, hvor samtlige landsbyer var repræsenteret, viste stor interesse for projektet.

- Det har knebet lidt at få Gesten-borgerne til at interessere sig for projektet, og derfor bliver dette infomøde afviklet her. I aften er der mødt mange frem fra netop Gesten. Det er glædeligt, lød det i forsamlingshuset fra Kirsten Bruun, som sidder i styregruppen bag Hærvejsklyngen.

Annonce

Med Hærvejsklyngen ønsker vi ikke at tage noget fra Jer. Vi skal ikke til at holde fælles byfester og den slags. Vi skal derimod bidrage med noget.

Kirsten Bruun, medlem af styregruppen bag Hærvejsklyngen

Idéudvikling om natten

Hærvejsklyngens arbejdsgrupper går i gang med det videre arbejde ved et fælles arrangement, der afvikles i Klebæk-hytten 28. september.

Her vil der være indlæg, workshops, spisning og besøg af en hemmelig gæst.

Følgende grupper deltager:

Turismegruppen, bosætningsgruppen, kommunikationsgruppen, borgerinvolveringsgruppen og ungegruppen.

Arrangementet slutter med suppe klokken halv to om natten, og der er lagt op til et arrangement, hvor der både udvikles ideer og hygges på tværs af geografi, alder og køn.

Dyrker fælles DNA

Kirsten Bruun fortalte på infomødet i Gesten om den fælles DNA, borgerne i de fem landsbyer har.

- Vi har masser af fælles gods i bagagen, ikke mindst historisk, lød det.

- Med Hærvejsklyngen ønsker vi ikke at tage noget fra Jer. Vi skal ikke til at holde fælles byfester og den slags. Vi skal derimod bidrage med noget og satser her ved opstarten på turisme, bosætning og noget, vi kalder for "kend din klynge", sagde Kirsten Bruun.

Der er nedsat forskellige arbejdsgrupper, som skal arbejde med disse emner samt med kommunikation og unge-aktiviteter.

Gruppernes arbejde skydes i gang ved et natligt arrangement nær Klebæk Højene i Bække. Arrangementet afvikles 28. september og byder på spisning, hyggeligt samvær, indlæg, en hemmelig gæst og forskellige workshops.

Der er også gang i en række fælles byvandringer. Den næste af slagsen afvikles 20. september klokken 19 med turistkontoret i Bække som mødested.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce