Annonce
Vejen

Hærvejsklyngen overvejer et folkemøde

Hærvejsklyngen på byvandring i Bække gør holdt ved Hansen Jacobsen-statuen i anlægget. Foto: Kirsten Bruun

En hemmelig gæst dukker op til mødet i Klebækhytten i Bække på fredag.

BÆKKE: Fredag kl. 17 inviterer Hærvejsklyngen til møde i Klebækhytten i Bække for at rykke endnu et skridt i udviklingen frem mod at "fremhæver hinandens styrker, og i fællesskab udvikler fremtidens landsbyer, som det mest attraktive sted at bo og besøge i regionen."

Der skal arbejdes med kerneområderne i klyngen, forklarer Kirsten Bruun fra styregruppen.

- Flere turister til området, øget bosætning, større politisk indflydelse, markedsføring, idégenerering, identitetsskabende aktiviteter, rekruttering af ressourcepersoner, samarbejde til gavn for fællesskabet. Der kommer til at ske en masse spændende i løbet af aftenen.

- Vi får besøg af gæster, som vil bidrage med gode ideer. Vi får noget godt at spise. Først mødes alle kl. 17 til forskellige fælles arrangementer. Senere på aftenen bliver grupperne kørt ud til lokaler rundt om i Bække. Her kommer man til at sidde et par timer og arbejde med det, man melder sig til.

- Der bliver en gruppe, som arbejder med, hvordan man synliggør de mange fantastiske muligheder, der er for turister i området. Det kan være, der også skal arbejdes med, om der i klyngen kan etableres autocamperpladser eller hærvejsvandrerhjem.

- En anden gruppe kommer til at arbejde med, hvordan det kan lykkes at få flere til at bosætte sig i området. En borgerinvolveringsgruppe får en spændende opgave med at få borgerne i klyngen til at kende hinanden bedre, og lave sjove ting på tværs af byerne.

- Måske skal der være et Folkemøde i Hærvejsklyngen, busture i området, og måske ud af området for at se, hvordan andre klynger arbejder. Mulighederne er mange, kun fantasien sætter grænser. Men fantasi og gå på mod har man i Hærvejsklyngen.

- Styregruppen håber også at se nogle fra ungegruppen, der så småt er ved at komme i gang.

- Klyngen har fået penge til at optage en lille 5 minutters video om klyngen, den fantastiske natur, byerne og de mange muligheder, der er i klyngen. Styregruppen har valgt et lille firma med to unge iværksættere til at optage filmen, de arbejder bl.a. med drone. De kommer til mødet i Klebækhytten, hvor en lille gruppe vil komme til at arbejde sammen med dem omkring, hvad optagelserne skal indeholde. Her håber man i styregruppen, at nogle unge vil være med. Videoen kommer efterfølgende til at ligge på YouTube, hjemmesider og Facebook.

- Selvom man endnu ikke har besluttet sig helt for, hvilken del af arbejdet, man synes, det vil være spændende at være med i, er man meget velkommen i Klebækhytten.

Man melder sig blot på mail til Kirsten Bruun på mail kp.bruun@gmail.com eller på tlf. 51333129.

Annonce
38 borgere deltog i Hærvejsklyngens byvandring i Bække. Foto: Kirsten Bruun
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce