x
Annonce
Læserbrev

Hærvejsmotorvej og tilskud til støjdæmpning af ejendom

Læserbrev: Når man læser VVM-redegørelsen fra Vejdirektoratet på side 87, ser man, at man kan få maksimalt 135.000 kroner i tilskud til støjsikring af sin ejendom, hvis ens bolig belastes med over 63 db.

Hvad skal man med denne erstatning? Et lille eksempel:

Jeg har en dejlig nyere ejendom på 350 kvadratmeter, liggende i den dejligste natur, uden naboer og med masser af natur i nærheden. Alene en motorvej i baghaven med støj over 73 decibel gør min ejendom totalt usælgelig. Alene værditabet orker jeg ikke at nævne. Skulle jeg så smide et fem-seksciffret beløb af egen lomme for at kunne modtage en "donation" på kr. 135.000, så jeg kan holde ud at være indendøre i mit hus? Og hvad med min have og jord omkring min ejendom? 135.000 kroner er helt til grin.

Jeg er bestemt ikke den eneste i denne mulige situation og kommer den luksusmotorvej i Jylland, må regeringen i den grad hoste op med den store pengepung og købe os fri af vores usælgelige og ubeboelige ejendomme. En ting er, at vores ejendomme ikke kan sælges, men vi vil heller ikke kunne holde ud at opholde os uden for huset, da der i mit tilfælde vil være trafikstøj på mere end 73 decibel. Og hvad så hvis der er vestenvind og vejbanen er våd. Det tør jeg slet ikke tænke på.

Vejdirektoratet holder i denne uge borgermøder omkring VVM-undersøgelse af en Midtjysk Motorvej. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce