Annonce
Aabenraa

Kristian Jensen: Hæv nu de grænsebomme og giv de tyske turister lov til at rejse til Danmark

Kristian Jensen undrer sig over, at regeringen ikke er klar til at følge Tyskland og åbne grænsen mellem de to lande. Arkivfoto: Claus Fisker
Kristian Jensen (V) bakker op om det vestjyske ønske om at få genåbnet grænsen mod Tyskland. Han kalder det "ulogisk", at den socialdemokratiske regering ikke umiddelbart er klar til at følge tyskerne.

Ringkøbing-Skjern: Mens Tyskland er klar til at åbne grænsen til Danmark allerede i morgen, fredag, så tøver regeringen fortsat med at hæve grænsebommene, og det er helt uforståeligt, mener tidligere udenrigs- og finansminister Kristian Jensen (V).

- Der er brug for handling nu. Lige nu sætter man hele turistbranchen i en forfærdelig pine ved ikke at træffe beslutningen. Med al respekt for tatovører og yoga-institutter er der her tale om 20 års hårdt arbejde med at investere og opbygge turisme-erhvervet til et stort og meget vigtigt erhverv. Det er afgørende for kystkommunernes økonomi. De seneste tal viser, at der er 12 corona-indlagte i hele Region Midtjylland, og tyskerne har styr på situationen. Jeg har rigtig svært ved at se det logiske i ikke at følge tyskerne, der nu er klar til at åbne grænserne, siger Kristian Jensen.

Dermed bakker han op om partifællen borgmester Hans Østergaard, feriehusudlejerne og handelslivet i Ringkøbing-Skjerns krav om en genåbning af grænsen mod syd. Heller ikke de forstår, at regeringen tøver. På statsministerens pressemøde tirsdag sagde Mette Frederiksen ikke noget afgørende om grænseåbningen - til købstadschef i Ringkøbing Jacob Muldkjær Rasmussens store ærgelse.

Onsdag holdt justitsminister Nick Hækkerup (S) fast i regeringens forsigtighedsprincip under en debat i Folketinget. Dog åbnede han en dør på klem for forslaget om at gøre en lejekontrakt til et dansk sommerhus "anerkendelsesværdigt formål" for at krydse grænsen til Danmark. Noget der tidligere har været foreslået.

Det har ikke været muligt at træffe Dansk Folkepartis turismeordfører Dennis Flydtkjær for en kommentar. Tidligere har DF fastholdt, at grænserne skal forblive lukket. Men i går sagde næstformand Søren Espersen, at Danmark bør overveje at åbne for de tyske sommerhusturister.

Regeringen har lovet at give en melding om grænsesituationen senest 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce