Annonce
Biler

Højbenede kraftkarle fra BMW

Bag karrosserierne med store spoilere og brede luftindtag på BMW X5 M Competition og X6 M Competition gemmer der sig to heftige køremaskiner, der klarer 0-100 på 3,8 sekunder. Foto: BMW
BMW spiller ud med X5 M Competition og X6 M Competition, der har V8-motorer på 625 hk og bliver nogle af de mest hardcore performance-biler i den høje afdeling.
Annonce

Flere modeller i de højere luftlag betyder også langt flere sportslige varianter, hvor en øget frihøjde kompenseres af en strammere opsætning. Det gælder især hos BMW, der har gjort det til et særkende at lancere de heftige M-modeller.

Seneste skud er de nye X5 M Competition og X6 M Competition, der vises på det kommende store motorshow i Los Angeles. Det er ikke tilfældigt, da der er et stort marked for den slags modeller i Nordamerika.

De byder begge på heftige 4,4-liters V8-motorer med Twin Power-turbo og leverer 625 hk, mens momentet et 750 Nm.

Til sammenligning yder de almindelige X5 M- og X6 M-modeller 600 hk. Det rækker til en acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen på lynhurtige 3,8 sekunder for begge modeller, hvor den ene er en klassisk SUV, og den anden er mere sportslig afrundet, SAV, der dækker over betegnelsen ”Sports Activity Coupé”.

Det er biler, som BMW fremhæver, er fintunede på de kendte testbaner i svenske Arjeplog og franske Miramas samt ikke mindst den navnkundige Nordsløjfe på Nürburgring.

Begge modeller, som her X5 M Competition, leverer 625 hk mod normalt 600 hk i de høje M-modeller. Foto: BMW
Annonce

Optimeret hele vejen

Under karrosserilinjerne gemmer modellerne på en opsætning med M-undervogn, adaptiv affjedring og M Servotronic-styretøj. Den ottetrins M Steptronic automatgearkasse med Drive Logic kan opsættes individuelt, mens M Drive-firehjulstrækket er udviklet til at bringe de mange kræfter mest effektivt ned på vejen og optimere vejgrebet på løst underlag og i alle situationer.

X5 M Competition og X6 M Competition kan kendes på M-stylingen, der omfatter større luftindtag, spoilere og diffusere på bilerne, der har 21-tommer fælge foran og 22-tommer agterude. Udstyret i modellerne er lagt i den tunge ende med head up display med M-informationer, M-multifunktionssæder, læderindtræk og digital instrumentering.

De to modeller lanceres i Danmark til april næste år. Danske priser kendes endnu ikke.

Interiøret, som her ses i X5 M Competition, er optimeret med head up display, der har M-funktioner, og læderkabine. Foto: BMW
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce