Annonce
Sport

Højbjerg og co. tvinger Eriksen-løse Tottenham ud i omkamp

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
Med en udligning kort før slutfløjtet sørgede Sofiane Boufal for, at Southampton spillede 1-1 med Tottenham.

Tottenham og Southampton skal mødes igen for at finde ud af, hvem der skal gå videre til ottendedelsfinalen i FA Cuppen.

Det står klart, efter at de to hold lørdag spillede 1-1 på St. Mary's Stadium i Southampton.

Son Heung-min sendte gæsterne foran efter en times spil, men Sofiane Boufal bragte kort før slutfløjtet igen lighed på måltavlen.

Christian Eriksen glimrede ved sit fravær. Danskeren, der ifølge flere medier er meget tæt på et skifte til italienske Inter, var således ikke en del af Tottenhams trup.

Pierre-Emile Højbjerg startede som sædvanligt på banen og bar anførerbindet for Southampton, der ikke havde Jannik Vestergaard med i truppen.

Første halvleg var en underholdende affære. Begge hold viste sig flot frem - først Tottenham, der i de første 20-25 minutter spillede sig til flere chancer, inden Southampton frem mod pausen bød sig til i den anden ende.

Dele Alli sendte cirka midtvejs bolden i mål, men scoringen blev underkendt. Son Heung-min var offside, da bolden snittede sydkoreaneren på sin vej i kassen.

Det blev første og eneste gang, bolden fandt vej til netmaskerne i de første 45 minutter, der dermed endte med 0-0 på måltavlen.

Southampton tog teten fra anden halvlegs start, men det var Tottenham, der kom foran efter et kvarter.

Érik Lamela serverede efter en omstilling bolden for Son Heung-min i venstre side, hvorefter sydkoreaneren med en flad afslutning udplacerede Angus Gunn i Southampton-målet.

Det fik hjemmeholdet til at satse mere offensivt, og der stod Southampton på det meste i kampens afslutning.

Med få minutter tilbage af den ordinære spilletid kom udligningen så, da Sofiane Boufal hamrede bolden op i nettaget til kampens slutresultat efter en tværaflevering i feltet.

Chelsea er klar til ottendedelsfinalerne efter en sejr på 2-1 over Hull fra næstbedste række. Michy Batshuayi og Fikayo Tomori lavede målene for Chelsea. Andreas Christensen var på bænken i hele opgøret.

Norwich og Sheffield United er også videre efter sejre over henholdsvis Burnley og Millwall.

Knap så godt gik det for West Ham, der er ude efter et nederlag på 0-1 til Championship-klubben West Bromwich. Newcastle skal ud i en omkamp mod Oxford United fra tredjebedste række, efter at de to klubber lørdag spillede 0-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce