Annonce
Kolding

Høje temperaturer kan tiltrække rotter: Det skal du være opmærksom på

Hvis man har en fiskedam eller et foderbræt kan det være en god idé at være opmærksom på, at man ikke fodre med mere, end dyrene kan spise. På den måde kan man i højere grad undgå at få skadedyr på besøg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
De seneste dage med varme og ingen regnskyl gør, at rotter kan have sværere ved at finde væske, og regionschef fortæller, at det kan få den betydning at flere husejere får besøg af skadedyrene.
Annonce

Kolding: Når temperaturerne stiger, og der går flere dage imellem, at der falder regn, bliver det samtidig sværere og sværere for rotterne at finde vand. De vil derfor i stedet søge mod parcelhusene i jagten på væske, og det kan problemer rundt om på villavejene. Det er dårlige nyheder i Kolding, hvor der i forvejen har været store rotteproblemer gennem lang tid. Især i området omkring midtbyen.

- Rotterne har brug for væske, så de vil automatisk søge derhen, hvor der er vand at få. Så hvis man eksempelvis har et fuglebad eller mange nedfaldsfrugter i sin have, så vil jeg anbefale, at man sørger for eventuelt at dræne badet, og at man holder øje med at fjerne frugterne fra jorden. På den måde kan man i hvert fald i højere grad undgå at lokke dem til, siger Allan Clausen, som er regionschef i den kommunale drift hos Anticimex, der varetager rottebekæmpelsen i Kolding Kommune.

Han peger samtidig på, at man skal være opmærksom, når man eksempelvis fodrer fugle eller fisk i sin have.


Når man ligger mad ud, svarer det til, at man placerer en frikadelle i sin have. Det er simpelthen guf for en rotte. Så det kan helt klart anbefales, at man holder øje med, hvor meget fuglene eller fiskene spiser, og at man så ikke fodrer dem med mere end nødvendigt, samt at man sørger for at rydde op, efter man har fodret.

Allan Clausen


- Når man lægger mad ud, svarer det til, at man placerer en frikadelle i sin have. Det er simpelthen guf for en rotte. Så det kan helt klart anbefales, at man holder øje med, hvor meget fuglene eller fiskene spiser, og at man så ikke fodrer dem med mere end nødvendigt, samt at man sørger for at rydde op, efter man har fodret, siger Allan Clausen og fortsætter:

- Hvis man har både mad og drikke, så at sige, i sin have, så har man alle parametre, som en rotte godt kan lide, så hvis man kan undgå det, så er det bestemt en god idé, siger han.

Annonce

Vedvarende rottespor

Selvom temperaturerne har været høje i de forgangne dage, og der i de seneste år har været problemer med rotter i Kolding, har Anticimex dog ikke endnu modtaget flere anmeldelser, end de plejer at gøre. Allan Clausen gør alligevel opmærksom på, at det er en god idé at tage sine forholdsregler, for hvis det først er gået galt, og man har haft besøg af en rotte, er der samtidig større risiko for, at de kommer igen.

- Rotterne laver simpelthen et spor, hvor de både tisser, og de har duftspor på pelsen, så hvis man har haft en på besøg, så kommer hans fætter formentlig også, og det spor kan faktisk være der i op til fem år. Så finder man først et hul, hvor rotterne er kommet ind, er det virkelig vigtigt at få det lukket, siger Allan Clausen.

Er man så uheldig at få besøg af rotter i sit hjem, skal man anmelde det på Kolding Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce