Annonce
Tønder

Højer Art Jam vil trodse regnen

Detaljerne er i højsædet på Højer Art Jam. Foto: Jacob Schultz

Hvis man er bange for at få våde fødder, kan man sagtens besøge Højer Art Jam, for den afsluttende udstilling er rykket inden for på Kiers Gaard.

Annonce

HØJER: I Højer har Steffie Pedersen overtaget for sin far, Albert Pedersen, som tovholder på det, der i år hedder Højer Art Jam. Efter 25 år som Højer Træskulptursymposium er navnet blevet ændret til Højer Art Jam, og udstillingen er nu udvidet til også at omfatte fotokunst og vægmalerier.

Torsdag er der fuld gang i produktionen hos de forskellige kunstnere, selvom regnen står ned i stænger. Der er ikke meget sommer over vejret, men det lader ikke til at have indflydelse på de ti træskulptører, der alle arbejder frem mod at kunne udstille en skulptur hver ved den afsluttende udstilling søndag den 24. juni.

- I år vil tre af skulpturerne blive doneret til Skulpturhaven i Højer, der ligger for enden af Strandvej. I Skulpturhaven står allerede én skulptur, der vil blive afsløret i aften, (torsdag, red.) forklarer Steffie Pedersen, der er formand for Træsymposiets forening.

Ifølge Steffie Pedersen er flere af skulpturerne til salg, og enkelte af dem er allerede afsat.

De fleste af kunstnerne arbejder efter små modeller, de har lavet på forhånd, når de skærer deres skulpturer ud i egetræ. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Skulpturer indendørs

Udstillingen er i år planlagt til at skulle være inde i laden på Kiers Gaard, så selvom det regner, kan man stadig nyde de mange udskårne værker.

Steffie Pedersen har sammen med sin mand Gleb Tkachenko forsøgt at gøre træskulptureventet endnu mere internationalt, og det er lykkedes rigtig godt i år, hvor størstedelen af de kunstnerne er udenlandske. Sydkorea, Mongoliet, Tyskland, og Mexico er blandt de repræsenterede lande, der har en kunstner i Højer, og Steffie Pedersen er rigtig stolt af, at nationaliteterne i år spænder så vidt:

- Højer er et af de symposier, som mange gerne vil deltage ved, fordi det er et af de ældste træsymposier der findes. Derfor er der også flere internationale kunstnere, der er nysgerrige på, hvordan man kan køre et træsymposium så mange år i træk, forklarer hun.

Højer Art Jam afholdes frem til søndag den 24. juni.

Der var hårdt brug for høreværn, da de mange motorsavende kunstnere arbejdede samtidig. Foto: Jacob Schultz
Selvom regnen gjorde torsdagen på Art Jam til en fugtig fornøjelse for deltagerne, så satte det ikke en dæmper på humøret hos de fremmødte ved Kiers Gaard. Foto: Jacob Schultz
Der blev jongleret både med paraplyer og regntøj, for at få værkstederne på Art Jam til at fungere på trods af regnen. Foto: Jacob Schultz
Deltagerne kommer fra hele verden for at deltage i Højer Art Jam. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce