Annonce
Tønder

Højer bliver samlet på ny

I krydset Ballumvej og Nørrevej bliver vigepligten ændret. I fremtiden er der ubetinget vigepligt for trafikken på Ballumvej og Skolegade. I krydset Storegade og Skolegade bliver der højrevigepligt. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.
I december bliver vigepligten ændret to steder i Højer. Det vil ifølge arkitekt Erik Brandt Dam styrke byens sammenhæng.
Annonce

Højer: I forbindelse med den omfattende byomdannelse i Højer bliver byen samlet og trafikken snart igen ført fra øst mod vest på to veje midt i byen. Højer blev delt med anlæggelsen af den nord-sydgående gennemkørselsvej, mener arkitekt Erik Brandt Dam.

Vigepligtsændringen sker i tæt samarbejde med Vejafdelingen i Tønder Kommune, som led i udrulningen af den vedtagne trafikplan for Højer. Erik Brandt Dam arkitekter står i spidsen for det rådgiverteam, der netop nu videreudvikler gader og byrum i Højer. Totalrådgiveren tager udgangspunkt i Højer udviklingsplan, som borgere og foreninger har bidraget til, og som et enigt byråd har godkendt. Planen beskriver konkrete indsatser, der forventes gennemført i Tøndermarsk Initiativets levetid frem til år 2021. På et borgermøde denne sommer fortalte Erik Brandt Dam om sine første indtryk af "byen bag diget". Her kunne han blandt andet fortælle, at han så en meget opdelt by. En by som blev skåret midt over af vejen: Ballumvej, Skolegade og Kogsgade. Det foreslår han at ændre for derved skabe mere sammenhængskraft i Højer.

Det er projektleder og fagchef ved Tønder Kommune, Lars-Erik Skydsbjerg enig i. - Når man ser på et kort over Højer, virker det her som en helt logisk ændring. Det er et lille greb, der tydeligvis kan binde byen sammen på ny og skabe en mere logisk trafikstruktur for gæsterne i byen, siger han. Den praktiske del af vigepligtsændringen har Tønder Kommune taget sig af. Arbejdet går i gang i begyndelsen af december, hvis vejret tillader det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce