Annonce
Tønder

Højer Designefterskole får landets første dronelinje

På Højer Designefterskole er det fra sommeren 2021 muligt at komme på en dronelinje. Underviseren bliver den tredobbelte danmarkmester i droneflyvning Dane Grace (midt i billedet). Foto: Kirsten B. Hansen
Som den første efterskole i Danmark tilbyder Højer Designefterskole en dronelinje. Det handler om at ruste eleverne til fremtiden, mener forstanderen.
Annonce

Højer: Som den første efterskole i landet udbyder Højer Designefterskole en dronelinje til sine elever.

Målet er, ifølge forstander Kirsten B. Hansen, at eleverne kan få en forståelse for fremtidens droneteknologi, og at man udvikler nye idéer til droneteknologien.

- Man lærer nye måder at tænke på og at skabe på, siger Kirsten B. Hansen.

Annonce

Danmarksmester bliver underviser

Tankerne om at få en dronelinje har været længe undervejs.

- Jeg syntes, at det lød vildt spændende, siger Kirsten B. Hansen.


Man lærer nye måder at tænke på og at skabe på.

Kirsten B. Hansen


Det gik dog ikke helt som forventet første gang, man forsøgte sig med en dronelinje på skolen i Højer.

Da et droneforsøg på efterskolen endte med, at dronen gik i stykker, måtte Kirsten B. Hansen erkende, at teknologien ikke var klar til at blive til en linje på efterskolen. Dermed måtte hun for en tid lægge idéen på hylden, da den var for dyr.

Men skolens forskellige tekniske linjer holdt drømmen om en dronelinje i live, og et par år senere havde Kirsten B. Hansen lyst til at afprøve idéen igen.

Hun fik fat i den tredobbelte danmarksmester i droneflyvning Dane Grace.

Firmaet XPLOR XR kom også med på vognen. Firmaet udvikler droner og har blandt andet udviklet VR-briller, så man kan se verden fra drone-perspektiv og dermed bedre styre dronerne.

Dermed blev en dronelinje skabt. Linjen vil blive rullet ud i sommeren 2021 for kommende elever. Dane Grace vil stå i spidsen for linjen, da der er brug for hans erfaringer, som kan gives videre til lærerne og eleverne, som derefter skal stå på egne ben.

Annonce

Håbet er ligestilling

Når dronelinjen går i luften i 2021, er håbet, at der er lige mange drenge og piger på holdet.

- Hvis vi kan få 20 elever på linjen, så er det rigtig fint, siger Kirsten B. Hansen.

Hun tilføjer, at eleverne vil kunne samarbejde med efterskolens andre linjer. Det kunne være fotolinjen og grafisk designlinjen, da de to linjer har mange fællestræk med dronelinjen. Håbet er, at eleverne på tværs af linjer inspirerer hinanden, da de skal prøve at gøre teori om til praktisk arbejde.

- Vi vil opleve, at linjerne krydser hinanden, siger hun.

Efter planen skal eleverne også ud i virksomhederne og afprøve dronerne, så de får en praktisk forståelse af den virkelighed, som de måske skal ud i engang i fremtiden.

Annonce

Flere skal vælge teknisk uddannelse

Når de første elever fra dronelinjen er færdige med deres efterskoleophold, håber Kirsten B. Hansen, at de fastholder deres interesse for droneteknologien, som skal være med til at udvikle transportmuligheder indenfor for eksempel postvæsenet, hvor droner kan være med til at udbringe pakker og andre former for post.

- Mit håb er, at de vil deltage i konkurrencer, og søge ind på teknisk skole måske på en ingeniøruddannelse på universitet, hvor man lærer om de teknologier (som droner er bygget med, red.). For der er masser af arbejdspladser indenfor droneindustrien, siger Kirsten B. Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce