Annonce
Tønder

Højer får sit eget erhvervshus

Fremtiden er på plads for Storegade 23 i Højer. Bygningen var først projektkontor for Tøndermarsk Initiativet og skal i fremtiden også være rammen om kontorer. Men denne gang for lokale iværksættere og erhvervsrådgivning. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

Tøndermarsk Initiativet skulle ikke blot sikre renovering og bevaring af bygningsværker, men også være med til at udvikle det potentiale, som Tøndermarsken har for turisme. Nu er man klar til at tage et nyt, vigtigt skridt i den retning, for i 2019 får Højer et nyt hus for erhverv og iværksættere.

HØJER: Der har været flere planer i spil for Storegade 23 i Højer. Nu er der imidlertid truffet en beslutning, og bygningen består - og bliver renoveret i løbet af 2019. Tanken er, at Grøbleriet, som bygningens fremtidige navn bliver, skal være nyt samlingssted for lokale iværksættere og ikke mindst erhvervsrådgivning med fokus på fødevareproduktion, overnatninger og oplevelsesøkonomi samt kunst og kunsthåndværk.

Men også selvom man er iværksætter eller vordende iværksætter indenfor en branche, der måske ikke lige falder ind under Tøndermarsk Initiativets fokus på netop fødevarer, oplevelser og overnatninger, så er der godt nyt. Grøbleriet bliver nemlig også et kontorhotel med i alt ti pladser. Her kan man som iværksætter leje kontorplads med alt, der hører til - og dermed både få sparring og faste rammer for ens virksomhed.

I spidsen for at udvikle det nye erhvervshus i Højer er Julie Hermansen, som er destinationsudvikler for Tøndermarsk Initiativet. Hendes opgave er at udvikle Tøndermarsken som destination for turister. Det gør hun blandt andet ved at hjælpe eksisterende såvel som nye virksomheder på vej.

Annonce

Huset skal blandt andet drive workshops for virksomhederne. Der har været flere forespørgsler på vejledning i sociale medier - så det kommer vi blandt andet til at lave kurser i. Simpelthen for at vise, hvordan man skaber sig et stærkt navn gennem de sociale medier.

Julie Hermansen, destinationsudvikler i Tøndermarsk Initiativet.
Julie Hermansen er Tøndermarsk Initiativets nye destinationsudvikler. Hun har blandt andet til opgave at rådgive og samle erhvervslivets kræfter i og omkring Tøndermarsken. Det kommer blandt andet til at ske med etableringen af det nye erhvervshus Grøbleriet i Højer. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.

Tager erhvervsdrivendes problemer op

Et af de andre formål, som huset skal rumme, når det efter planen står klart i april, er, at lokale erhvervsdrivende og iværksættere skal kunne få kurser og workshops her. Blandt andet vil man fra start tage fat i en helt konkret forespørgsel, som en række erhvervsdrivende har stillet på det seneste, forklarer Julie Hermansen:

- Huset skal blandt andet drive workshops for virksomhederne. Der har været flere forespørgsler på vejledning i sociale medier - så det kommer vi blandt andet til at lave kurser i. Simpelthen for at vise, hvordan man skaber sig et stærkt navn gennem de sociale medier.

Men også mere bredt skal huset samle erhvervslivet i marsken, forklarer hun:

- Den helt store målsætning er, at vi kan få samlet de erhvervsdrivende i marsken i meget højere grad end hidtil. Et erhvervsnetværk som det, vi håber at skabe, vil for eksempel kunne danne grobunden for nye samarbejder og projekter virksomhederne imellem - støttet af vejledning i huset. Inspirationen kan også ses syd for grænsen, for i Tyskland har man arbejdet meget med eksempelvist fødevarerne på et regionalt plan snarere end lokalt. Det er det, vi har ladet os inspirere af her.

Fleksibel indretning

Grøbleriets mange fremtidige opgaver betyder også, at huset snart får en meget fleksibel indretning, så opgaven med at løfte turismen og ikke mindst iværksætteriet kan lykkes, forklarer Julie Hermansen:

- Huset bliver indrettet meget fleksibelt, for det skal forene information og rådgivning med, at her også skal være mødelokaler, kontorpladser og ikke mindst udstillinger fra lokale kunstnere. Vores fokus er på de områder, som vi har fokus på i Tøndermarsk Initiativet, men kontorpladserne er for alle.

Og telefonen er åben hos Tøndermarsk Initiativet, tilføjer hun:

- Vi har allerede en gruppe interesserede med ombord, men der er naturligvis altid plads til flere. Så er din virksomhed indenfor målgruppen, er du selvstændig, eller er du på vej til at blive det - så slå på tråden, lyder budskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce