Annonce
Tønder

Højer Fåremærken satser på fest i september

Forberedelserne til årets fåremærken er i gang. Arkivfoto: Søren Gylling
Der er mange forbehold omkring afviklingen af Højer Fåremærken 2020, men forberedelserne er igang. Og såfremt Mette Frederiksen tillader det, vil en mini-udgave af markedet finde sted anden weekend i september.
Annonce

TØNDER: Borgerforeningen i Højer er ikke i tvivl. Indtil det modsatte er bevist, afholdes Højer Fåremærken traditionen tro anden weekend i september. Om Mette Frederiksen vil.

I så fald bliver det det første større arrangement i Tønder Kommune i coronaens tidsalder, omend i en mindre udgave end normalt.

- Vi er helt enige om, at vi gør de forberedelser, vi kan, og vi håber selvfølgelig på det bedste, fortæller Margrethe Tygesen, der er formand for borgerforeningen.

- Kommer der skærpede restriktioner ved Mette Frederiksens næste pressemøde bliver vi nødt til at aflyse, fastslår formanden, der ihærdigt forsøger at holde modet oppe på trods af omstændighederne:

- Vi kan ikke lave et marked, som vi plejer. De sidste meldinger tyder på, at der ikke kommer tivoli i 2020, og kræmmerne kører heller ikke på fuldt blus, så det bliver nok et fåremarked i en miniudgave, forklarer Margrethe Tygesen, der normalt søger tilladelse hos politiet til afvikling af fåremarkedet i april eller maj, men som i år må vente indtil de nye retningslinjer for forsamlinger og offentlige arrangementer foreligger.

Annonce

Hoppeborge

- Politiet ved jo lige så lidt som os, så vi må afvente pressemødet. Da alt endnu er uvist, er alle de aftaler, vi laver, med forbehold. Det nytter jo ikke noget, at vi kun har udgifter og ingen indtægter. Men hvis Mette Frederiksen åbner op for offentlige arrangementer, er der håb for, at vi kan afvikle markedet, lyder det fortrøstningsfuldt.

Margrethe Tygesen fik blod på tanden, da hun erfarede, at ø-festivalen Fanø Vesterland, der er flyttet til den første weekend i september, havde påbegyndt billetsalget, men er klar over, at korthuset kan nå at vælte inden 11. september, hvor fåremarkedet forhåbentligt løber af stablen.

- Vi ønsker selvfølgelig at fylde hele byen, og at alle kommer. Men jeg har stor forståelse for dem, der vælger at blive hjemme, siger formanden, der her både tænker på kræmmere og besøgende.

- Da vi ikke kan få det tivoli, vi plejer at have til fåremarkedet, er vi i dialog med Kims Fest i Højer, der blandt andet har hoppeborge, og vi er i tæt kontakt med teltholdere om en eventuelt udvidelse af teltet, fortæller Margrethe Tygesen og tilføjer:

- Det hele er dog stadig uvist, så det kan vi ikke, men jeg ville ønske, vi bare kunne gøre, som vi plejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce