Annonce
Tønder

Højer Frivillige Brandværn forebyggede digebrud

Højer Frivillige Brandværn var hurtigt på stedet ved diget mellem Møgeltønder og Højer for at forebygge digebrud på grund af den megen vand, der er komme de seneste dage. Foto: Thomas Lund Sørensen

Møgeltønder/Højer: Der er kommet meget regnvand de seneste dage. Det fik mandag eftermiddag vand fra åen mellem Møgeltønder og Højer til at løbe over diget til en sideliggende mark.

Højer Frivillige Brandværn var dog hurtigt på stedet for med sandsække at forebygge oversvømmelse af markerne og Møgeltønder Omfartsvej.

- Der er ikke sket nogen voldsomme konsekvenser nu, fordi en miljømedarbejder fra Tønder Kommune tidligt opdagede vandet. Men hvis der var kommet mere vand, er der stor sandsynlighed for, at det havde taget noget af diget. Det havde givet digebrud og oversvømmet markerne, siger Thomas Lund Sørensen, der er indsatsleder hos Brand og Redning Sønderjylland.

Teamet var på stedet et par timer, hvor de samtidig dirigerede trafikken, da det ene spor var spærret af redningskøretøjer.

Annonce
Selvom der er kommet megen vand i Tønder Kommune de seneste dage, har de øvrige tre sønderjyske kommuner fået mere ifølge indsatsleder fra Brand og Redning Sønderjylland, Thomas Lund Sørensen. Foto: Thomas Lund Sørensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce