Annonce
Tarm

Højhus-naboer: Vi vil påklage alle de ting som kan påklages

Naboerne til de kommende højhuse er her fotograferet i Jens Kristian Lynderups have på Dalsvinget. For enden af haven skal de tre fem etagers bygninger rejses. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Naboer til de kommende højhuse i Videbæk vil fortsat kæmpe imod med alle midler

Videbæk: - Det er klart, at byrådsbeslutningen rammer os rigtigt hårdt alle sammen, der bliver naboer til de forventelige højhuse i Videbæk. Vi havde håbet til det allersidste.

Sådan siger Jens Kristian Lynderup, der er talsmand for naboerne i en udtalelse, efter at byrådet tirsdag sagde ja til at lade Bomidtvest opføre tre femetagers bygninger på Bredgade i Videbæk.

- Vi må bare sige, at det er en meget tæt afgørelse, som viser, at byrådet er helt delt over i to næsten lige store dele, når det gælder udvikling af bosætning i højhuse. Vi oplevede dele af debatten som en farce, og vi oplever det, som om et flertal i byrådet er helt på hælene, når det gælder store linjer om udvikling i kommunen. Stor respekt for de politikere, som kæmpede vores sag, for vi mister vores frihed, og der sker med denne beslutning store økonomiske og menneskelige tab. Det er vi kede af, at et flertal ikke kan se, siger Lynderup.

Sagen er absolut ikke slut for naboerne.

- Nu er sagen vedtaget, men slet ikke slut. Vi vil klart påklage alle de ting, som kan påklages, og der er slet ikke så få punkter. Vi går ud fra at flere af disse punkter får opsættende virkning. Der er også punkter, som har potentiale til at sagen skal gå om, men det skal Planklagenævnet afgøre selvfølgelig.

Lynderup tænker her på dokumentet fra advokaten på vegne af en nabo, som blev sendt til teknik- og miljøudvalget, men som aldrig blev behandlet, samt spørgsmålet om, hvorvidt byggeriet vil påvirke miljøtilstanden i Sandbækken.

- Endelig er det da en spændende tanke, at byrådet vil arbejde for, at vi kan få vurderet vores økonomiske tab. Det håber vi, at de holder fast på, siger Lynderup og sigter her til Helge Albertsens (S) forslag om at kommunen skal lade en taksationsmyndighed vurdere, hvor stort et økonomisk tab, højhusene medfører for naboerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce