Annonce
Tarm

Højhus-naboer: Vi vil påklage alle de ting som kan påklages

Naboerne til de kommende højhuse er her fotograferet i Jens Kristian Lynderups have på Dalsvinget. For enden af haven skal de tre fem etagers bygninger rejses. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Naboer til de kommende højhuse i Videbæk vil fortsat kæmpe imod med alle midler

Videbæk: - Det er klart, at byrådsbeslutningen rammer os rigtigt hårdt alle sammen, der bliver naboer til de forventelige højhuse i Videbæk. Vi havde håbet til det allersidste.

Sådan siger Jens Kristian Lynderup, der er talsmand for naboerne i en udtalelse, efter at byrådet tirsdag sagde ja til at lade Bomidtvest opføre tre femetagers bygninger på Bredgade i Videbæk.

- Vi må bare sige, at det er en meget tæt afgørelse, som viser, at byrådet er helt delt over i to næsten lige store dele, når det gælder udvikling af bosætning i højhuse. Vi oplevede dele af debatten som en farce, og vi oplever det, som om et flertal i byrådet er helt på hælene, når det gælder store linjer om udvikling i kommunen. Stor respekt for de politikere, som kæmpede vores sag, for vi mister vores frihed, og der sker med denne beslutning store økonomiske og menneskelige tab. Det er vi kede af, at et flertal ikke kan se, siger Lynderup.

Sagen er absolut ikke slut for naboerne.

- Nu er sagen vedtaget, men slet ikke slut. Vi vil klart påklage alle de ting, som kan påklages, og der er slet ikke så få punkter. Vi går ud fra at flere af disse punkter får opsættende virkning. Der er også punkter, som har potentiale til at sagen skal gå om, men det skal Planklagenævnet afgøre selvfølgelig.

Lynderup tænker her på dokumentet fra advokaten på vegne af en nabo, som blev sendt til teknik- og miljøudvalget, men som aldrig blev behandlet, samt spørgsmålet om, hvorvidt byggeriet vil påvirke miljøtilstanden i Sandbækken.

- Endelig er det da en spændende tanke, at byrådet vil arbejde for, at vi kan få vurderet vores økonomiske tab. Det håber vi, at de holder fast på, siger Lynderup og sigter her til Helge Albertsens (S) forslag om at kommunen skal lade en taksationsmyndighed vurdere, hvor stort et økonomisk tab, højhusene medfører for naboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce