Annonce
Læserbrev

Højhuse i Esbjergs historiske bykerne er løftebrud

Annonce

Esbjerg: Jan Christensen spørger i et læserbrev i JydskeVestkysten den 23. maj til, hvor jeg var i forhold til andet højt byggeri i Esbjerg i forbindelse med sidste byrådsperiode.

Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er modstander af højt byggeri. Det skal bare placeres på steder, hvor det passer ind. Eksempelvis synes jeg godt om Kaktus-højhusene ude ved Grådybet, og jeg er også glad for det høje byggeri, som for alvor er ved at blive bygget omkring den gamle Esbjerg Højskole, ligesom jeg kunne nævne flere projekter, der passer godt ind der, hvor de bygges - for eksempel på den gamle Falck-grund, hvor der også er byggerier i gang.

Men placerer vi store skrumler i midtbyen, så ender vi med fuldstændigt at ødelægge kulturmiljøet og vores bevaringsværdige midtby. Det er da fuldstændigt galt!

Vi vil have mennesker i den indre by i Esbjerg. På en forårsdag er det dejligt at se mennesker i byens centrum og ikke mindst på Torvet. Men højhuse omkring Torvet og i Esbjergs historiske bykerne vil skabe vindtunneller og skygger. I sidste periode indgik Socialdemokratiet en aftale med Venstre om, at vi ikke lavede højt byggeri i Esbjergs historiske bykerne. Aftalen blev fremlagt, inden vælgerne skulle sætte deres kryds til kommunalvalget. Det er en aftale, som jeg værdsætter meget højt i særdeleshed for Esbjerg indre bys skyld. Generelt betyder aftaler og valgløfter meget for mig, og det gør ondt, når aftaleparter bryder dem, så også derfor har jeg også gjort indsigelser og ytret min holdning om, at det ikke er i orden, at borgmesteren og Venstre er i fuld gang med et løfte- og aftalebrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce