Annonce
Esbjerg

Højhuse og nyt sundhedshus: Bramming-bydel klar til udvikling

Der er store planer for området omkring Idræts Allé og Gartnerigrunden, som det ses i forslaget til en skitseplan. Illustration: AART Architects
Under navnet Generationernes By er Esbjerg Kommune klar til at købe stor grund omkring Jensens Planteskole og udvikle den med blandt andet højhuse, sundhedshus, idrætsfaciliteter, legeplads, grønne områder med mere. Med Bramming Kultur- og Fritidscenter som en væsentlig motor vil kommunen være med til at skabe mere liv i området.
Annonce

Bramming: "Videre arbejde med "Planteskolegrunden" - Bramming.

Det fremgår under et af punkterne i det netop afsluttede budgetforlig, og selv om punktet og de afsatte 1,3 mio. kr. i sig selv ikke syner af meget, er det et kæmpeprojekt, Esbjerg Kommune barsler med. I samarbejde med blandt andre Jensens Planteskole og Fysio Danmark Bramming vil kommunen skabe liv på den store grund på Idræts Allé.

En af planerne er etableringen af et sundhedshus, og kommunen har tidligere indbudt praktiserende læger, tandlæger og tandteknikere til et informationsmøde for at få afklaret, hvad et eventuelt sundhedshus på arealet overfor Bramming Fysioterapi skal bruges til. Men der er meget mere end blot et sundhedshus involveret, og ejeren af hele grunden, Kaj Jensen fra Jensens Planteskole, mener ikke, at folk for alvor er klar over, hvor stort et projekt, der egentlig er blevet arbejdet på over de seneste to-tre år.

- Det er jo sevet lidt ud om, at noget er i gang, men jeg tror ikke, at mange i Bramming har kendt til planerne, siger Kaj Jensen, der fordi han ejer det store område, også selv har hørt rygter om, at hans planteskole skulle lukke.

Annonce

Fire-seks etager

- Flere har spurgt ind til det, men vi lukker altså ikke. Tanken har selvfølgelig altid været der, om vi på et tidspunkt ville blive opslugt af byens udvikling, men det er ikke lige nu, siger Kaj Jensen, der gerne sælger den grund, der omkranser hans 10.000 kvm store planteskole til kommunen.

- Vi har ikke planer for grunden, så jeg har selv nævnt det for kommunen. Det synes forvaltningen var spændende, siger Kaj Jensen, der dog blev en anelse forbavset, da han så tegningerne til kommunens forslag.

- Vi snakker jo højhuse på fire-seks etager. Det er meget anderledes end alt andet herude, men det kan jo også være fint, siger Kaj Jensen og forklarer, at hele idéen er sat i søen af Bramming Fysioterapi og ham selv blandt andet på grund af de elendige trafikforhold, der er omkring idrætscentret.

- Jeg ved ikke, om projektet er et udspil til diskussion, men kommunen kan vel kun være interesseret i at diskutere det, siger Kaj Jensen, der blandt andet ikke helt forstår planerne med at flytte tennisbanerne mod vest til centrets nuværende parkeringsplads.

- Jeg tror ikke, projektet er endeligt, og jeg håber, nogen vil være med i udviklingen af Generationernes By, siger Kaj Jensen.

2. november

Planteskolen på Idræts Allé er grundlagt i 1903, og i 1995 overtog Kaj Jensen den fra sin far.

Helhedsplanen for Generationernes By skal blandt andet afklare, hvad et kommende sundhedshus skal indeholde ud over Bramming Fysioterapi, der længe har været på udkig efter nye og større lokaler.

Planerne er endnu i den indledende fase, men Generationernes By rummer ud over sundhedshus, padeltennis, legepladser, væksthus, fælleshave med mere også idéer om samspil mellem områdets institutioner, skoler, fritidsfaciliteter, plejehjem med mere.

Der arbejdes ikke videre med en eventuel lokalplansproces, før Esbjerg Kommune har behandlet sagen 2. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce