Annonce
forside

Højmarkskolen jagter guldet ved DM i skoleatletik

Holsted: De har løbet, sprunget, hoppet og kastet alt, hvad de kunne - og nu kan de høste frugterne af det. Tirsdag og onsdag skal ti piger fra 7. årgang på Højmarkskolen til DM i skoleatletik i Silkeborg, hvor de skal dyste mod landets bedste skoler. De har nemlig vundet kredsmestertitlen og dermed kvalificeret sig til Dansk Skoleidræts prestigefyldte finalestævne, hvor de stærkeste drenge- og pigehold fra skoler i hele landet deltager.

Eleverne har været forbi Vejen Atletikklub og få råd og vejledning. Pigerne har trænet, og er indstillet på at yde det bedste, de kan. Der er blevet talt om sund kost, der kan give energi til hele dagen, kondition, rigtig løbestil, påklædning, alt hvad der kan gavne.

Kampen om DM-guldet foregår på Silkeborg Atletikstadion, hvor eleverne dyster i 80 og 800 meter løb, højde- og længdespring, kuglestød, spydkast og 4 x 100 meter stafet. Medaljeoverrækkelse sker onsdag den 13. juni kl. 13.30.

Pointene fra alle discipliner lægges sammen. Så eksempelvis løbere og kastere er afhængige af hinanden.

DM i Skoleatletik arrangeres af Dansk Skoleidræt og tilbydes elever på 7. klassetrin. Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce