Annonce
Nordtyskland

Højreekstremister bliver fremover fredløse på nettet

Alene i Slesvig-Holsten er der omkring 1100 højreekstremister, kunne delstatens indenrigsminister Hans-Joachim Grote oplyse på mandagens konference. Arkivfoto: Karsten Sörensen.
Annonce

KIEL/HAMBORG: Højreekstremister skal ikke længere havde lov til at tumle sig uhindret på internettet. Det var indenrigsministrene fra de fem nordtyske delstater enige om, da de mandag mødtes til sikkerhedskonference i Hamborg.

Ministrene ønsker også, at netudbyderne påtager sig et ansvar. De skal stille ip-adresser og andre informationer til rådighed for myndighederne.

- Der er tale om en trussel mod demokratiet, sagde lederen af forbundsrepublikkens kriminalpoliti, Holger Münch, på konferencen.

Myndighederne har sat øget fokus på højreekstremister efter flere episoder med dødelig udgang. En ledende embedsmand i Hessen blev således myrdet med skud i sin have i juni, mens to mennesker i begyndelsen af oktober blev dræbt under et angreb på en synagoge i den østtyske by Halle. I begge tilfælde er gerningsmændene formentlig højreekstremister.

Den slesvig-holstenske indenrigsminister Hans-Joachim Grote oplyste på mandagens konference, at der er omkring 1100 højreekstreme indbyggere i Tysklands nordligste delstat. Derfor har delstaten også øget indsatsen for at opspore de pågældendes digitale aktiviteter.

/LNO

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce