Annonce
Nordtyskland

Højreekstremister bliver fremover fredløse på nettet

Alene i Slesvig-Holsten er der omkring 1100 højreekstremister, kunne delstatens indenrigsminister Hans-Joachim Grote oplyse på mandagens konference. Arkivfoto: Karsten Sörensen.

KIEL/HAMBORG: Højreekstremister skal ikke længere havde lov til at tumle sig uhindret på internettet. Det var indenrigsministrene fra de fem nordtyske delstater enige om, da de mandag mødtes til sikkerhedskonference i Hamborg.

Ministrene ønsker også, at netudbyderne påtager sig et ansvar. De skal stille ip-adresser og andre informationer til rådighed for myndighederne.

- Der er tale om en trussel mod demokratiet, sagde lederen af forbundsrepublikkens kriminalpoliti, Holger Münch, på konferencen.

Myndighederne har sat øget fokus på højreekstremister efter flere episoder med dødelig udgang. En ledende embedsmand i Hessen blev således myrdet med skud i sin have i juni, mens to mennesker i begyndelsen af oktober blev dræbt under et angreb på en synagoge i den østtyske by Halle. I begge tilfælde er gerningsmændene formentlig højreekstremister.

Den slesvig-holstenske indenrigsminister Hans-Joachim Grote oplyste på mandagens konference, at der er omkring 1100 højreekstreme indbyggere i Tysklands nordligste delstat. Derfor har delstaten også øget indsatsen for at opspore de pågældendes digitale aktiviteter.

/LNO

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce