Annonce
Nordtyskland

Højreorienteret fraktion går nu i opløsning

Frank Brodehl mener, hans nu tidligere parti har forladt den borgerligt, konservative lejr og er havnet på den yderste højrefløj.
Et ledende medlem af det højrenationale Alternative für Deutschland forlod fredag partiet, der hermed ikke længere har medlemmer til at udgøre en fraktion i landdagen i Kiel.
Annonce

KIEL: Som medlem af det højrenationale Alternative für Deutschland fraktion lod Frank Brodehl fredag noget af en bombe springe i landdagen.

Han redegjorde for partiets holdning til heldagsskoler og afsluttede så sit bidrag med ordene:

Det var min sidste tale som medlem af landdagen for Alternative für Deutschland. Jeg har i dag meddelt ledelsen, at jeg med øjeblikkelig virkning træder ud af partiet og nedlægger mine tillidshverv.

Det skriver mediehuset SHZ.Man bruger naziparoler i mail til medlemmerne og har gjort reklame for materiale fra NPD.

Frank Brodehl, tidligere landdagsmand for AfD.Brodehl træder også ud af partiets landdagsfraktion. Den eksisterer dermed ikke længere. For at have status som fraktion skal en politisk gruppe i landdagen nemlig have mindst fire medlemmer. Men nu har Alternative für Deutschland kun tre tilbage, efter den tidligere delstatsformand Doris von Sayn-Wittgenstein i forvejen var blevet ekskluderet af partiet på grund af kontakter til højreekstreme kredse.

Annonce

Bliver radikaliseret

Brodehl har været medlem af partiet siden grundlæggelsen i 2013. Han forlader med egne ord Alternative für Deutschland, fordi bevægelsen bliver stadig mere radikaliseret.

- Man bruger naziparoler i mail til medlemmerne og har gjort reklame for materiale fra NPD, konstaterer Frank Brodehl.

NPD er et parti på den alleryderste højrefløj.

Som fraktion nyder et parti særlige privilegier. De er også af økonomisk karakter. Hos det dansk-frisiske SSW udløse Bredehls beslutning da også en spydig kommentar.

- Den kommende opløsning af fraktionen i landdagen i Kiel er partiets første grundlæggende bidrag set fra skatteydernes synsvinkel, mente SSW’s gruppeformand, Lars Harms, efterfølgende.

Annonce

Brutale angreb

Brodehl er selv blevet angrebet brutalt internt i sit parti. I april sendte den dengang allerede ekskluderede Doris von Sayn-Wittgenstein et brev med hårde anklager mod Brodehl til partiledelsen, der efterfølgende formidlede skrivelsen videre til samtlige medlemmer i Slesvig-Holsten.

Brodehl dementerede von Sayn-Wittgensteins anklager og forlangte, at dementiet ligeledes blev sendt ud til medlemmerne. Det skete aldrig. Til gengæld har partiledelsen tolereret, at nogle lokalafdelinger fortsat delte videoer med Doris von Sayn-Wittgenstein på deres Facebook-sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce