Annonce
Kolding

Højrisiko lige midt i Kolding - nej tak!

Merete Due Paarup Foto: Martin Ravn
Annonce

Det er ganske enkelt ikke ok at have risikovirksomheder i hjertet af Kolding. Det bliver et stort nej tak herfra.

Kolding Havn er centrum for både en omfattende opbevaring og håndtering af gødning. Der gives i dag tilladelse til opbevaring af store mængder gødning på Kolding Havn. Det foregår både hos Shipping og Danish Agro, der har en miljøtilladelse. Begge virksomheder er ved at blive godkendt efter risikobekendtgørelsen.

I tilladelsen indgår åbenbart også den sprængfarlige gødning N34, som var årsag til katastrofen i Beirut. Det del bør straks trækkes tilbage - også selvom der ikke aktuelt er N34 på havnen. Men jeg mener ikke, vi overhovedet skal acceptere risikovirksomheder midt i byen.

Men det handler ikke kun om den sprængfarlige gødning N34, der var årsag til katastrofen i Beirut. Der er mere på spil. Noget af det andet gødning, der er på havnen i store mængder kan godt nok ikke selvantænde og ikke brænde i sig selv - men hvis bygningen brænder, så udvikles det sundhedsfarlige gasser. Det kan vi på ingen måde have liggende i hjertet af Kolding. Vi har set hvordan det kan gå med både fyrværkeri Seest og senest storbranden midt i Fredericia. Det kan godt være "at det har der været i mange år" - men der er jo på ingen måder et argument for at det skal fortsætte.

Så dette er blot endnu en grund til at vi ikke skal have en stor tung erhvervshavn midt i Kolding. Så nej tak til risikovirksomheder midt i Kolding - den risiko ønsker jeg ikke, at vi tager!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce