Annonce
Esbjerg

Højsæsonen er præget af danskere, men udlændingene er savnet i Ribe

Claus Pedersen er forpagter af Danhotel Ribe, der er én af de overnatningssteder i Ribe, der har haft det svært under corona. Foto: Bo Maimburg
Det er ikke alle overnatningssteder der er lige tilfredse med den højsæson Ribe lige nu står midt i.

Ribe: Man behøver bare at gå en tur ned igennem Ribes gågade eller nærme sig Ribe Domkirke for at få en fornemmelse af, hvor mange turister der er i Ribe i øjeblikket. Restauranterne er fyldte, der er også masser af kunder i butikkerne og i byens museer og attraktioner.

Men hvordan ser det ud på byens overnatningssteder?

Ribe-redaktionen har talt med flere af de store overnatningssteder, for at høre hvor tilfredse de er med sæsonen.

Annonce

Claus Pedersen fra Danhostel er positiv.

- Det ser fornuftigt ud, og vi har lidt huller i uge 31, men ugerne 28, 29 og 30 er fuldt bookede. Juni måned var dog ikke speciel god, for det tog lang tid, inden vi kom i gang, og hvor vi tidligere havde masser af tyskere i uge 26 og 27 var der lidt tomt, siger Claus Pedersen, der også fastslår, at det overvejende er danskere, der gæster Danhostel i år.

- Der kommer lidt svenskere, hollændere, franskmænd og italienere, men slet ikke som det plejer. Vi har normalt en fordeling, hvor halvdelen er danskere og halvdelen udlændinge, men vi er nede på 5-10 procent udlændinge, så det gør en stor forskel.

- August måned og hele efteråret ser fint ud, og vi håber på, at de planlagte ophold ikke bliver aflyst, for så tror jeg, at vi henter det, vi tabte i foråret.

- Jeg har ikke armene hævet over hovedet, men jeg er heller ikke nede i kulkælderen, siger Claus Pedersen.

Rimelig tilfredshed på feriecentret

Ribe Byferies direktør er nogenlunde på linje med Claus Pedersen.

- Vi havde en helt vild juli måned sidste år, hvor tendensen i Danmark var, at alle skulle holde ferie i Danmark, og på trods af det er vores juli måned i år både foran vores budget og foran sidste år. Vi sælger i øjeblikket de få huller vi har i kalenderen, og dem der ringer må tage til takke med et par dage i den ene eller den anden uge. Det er sjovt at være på arbejde, når vi har så travlt, for der er gang i alt muligt, siger Heidi Maimburg.

Ribe Byferie er fyldt med gæster, men de forventer en kortere højsæson.

- Vi er derimod bagud i juni måned, og det var som om, at Danmark lige skulle i gang igen. I august måned plejer vores feriecenter at være godt fyldt op med udlændinge, men de kommer jo ikke i samme udstrækning som tidligere. Vi har markedsføringsmæssigt gjort alt hvad vi kan, og vi har hævet budgettet betragtelig, men nu må vi se hvor vi ender, siger hun.

Annonce

Ribe Camping er tilfredse

Hos Ribe Camping har man haft et travlt halvår samtidig med, at de også kan se ind i en højsæson, der er fuldt booket.

- Allerede henover jul og nytår kunne vi mærke en stor interesse for sommeren. Normalt er det påsken, folk har i tankerne på det tidspunkt, men det har været usikkerheden om, hvor meget og hvad der åbnede op i forhold til corona, der har gjort, at folk har booket det sikre. Det er lidt samme billede som sidste år, og vores hytter er stort set udsolgt hele sommeren igennem, mens der stadig er plads, hvis man kommer med telt, campingvogn eller autocamper, siger Anne S. Hansen.

Anne S. Hansen og Jonas Grønbech Sørensen er begge meget tilfredse med sæsonen på Ribe Camping.

Hun kan desuden glæde sig til, at man også er begyndt at se lidt udlændinge efter en sommer 2020, hvor der primært var danskere på pladsen.

- De fleste udlændinge har booket til august, men siden grænsen åbnede, begyndte vi at få flere nationaliteter på besøg. Men der er fortsat langt til de flere end 50 forskellige, der i et normalt år lægger vejen forbi, siger hun.

Annonce

Seks gode uger på Storkesøen

Hos Storkesøen har man altid haft glæde af en meget lang sæson, hvor de fiskeglæde gæster er startet med at komme i marts måned og egentlig er fortsat helt indtil november.

Men situationen er i år en helt anden.

- Juli og august ser fornuftig ud, og jeg tror, at vi ender med seks uger hvor vi har haft helt udsolgt. Men juni måned var dårlig, og Danmark åbnede for sent, til at vi kom rigtig i gang. Juni måned er som sidste år, men målt i forhold til budgettet var det en katastrofe, siger Knud-Erik Chrestensen.

- Vi plejer at kunne starte sæsonen op i marts måned og slutte travlheden i november måned. Og vores gæster er primært udlændinge, men de er jo blevet væk i år. Jeg kan fornemme, at man i Tyskland, Holland og Belgien har opfordret folk til at holde ferie hjemme som vi gjorde det i Danmark sidste år, og det påvirker jo billedet.

- Hvis vi for alvor kan genåbne verden i efteråret kan vi jo nå at indhente noget af det vi har mistet. Vi plejer at have 80 procent booket helt frem til november måned og vi er helt nede på 30 procent, og det taler vist sit eget tydelige sprog.

- Normalt er vores efterårs sæson ligeså god som sommeren, og det vil vi komme til at savne i år, siger Knud-Erik Chrestensen.

Annonce
Livsstil For abonnenter

70-årig konkurrence-roer efter to rygoperationer: Man skal holde sig igang

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Jens får opringninger dagligt: Har I snart en ledig bolig?

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce