Annonce
Haderslev

Højskole har brug for ekstra opbakning

Den holistiske højskole udbyder kurser indenfor selvudvikling. Arkivfoto: Søren Gylling
Den holistiske Højskole ved Gram fejrer ti års jubilæum i corona-tiden. Sæsonen, hvor pengene tjenes, er i år kraftig beskåret.
Annonce

GRAM: Haderslev Kommunes eneste højskole, Den holistiske Højskole i Stensbæk Plantage, har ti års jubilæum og fejrer jubilæet i en tid, da den får brug for ekstra opbakning.

Skolen er ikke statsanerkendt og har derfor ikke ret til støtte fra staten. Den kan heller ikke få støtte fra de fleste af statens hjælpepakker, og den er derfor afhængig af donationer og de penge, den kan få fra kursister.

Annonce

Sommer-skole

Skolen har kun åbent i sommerhalvåret og har normalt syv måneder til at tjene penge til driften. Denne periode er i år skåret kraftigt ned, men ifølge skolen er det gået godt med salget af kurser.

Den holistiske Højskole tilbyder kurser indenfor selvudvikling.

Bygningerne blev i 1939 bygget som arbejdslejr for unge arbejdsløse mænd og var i 2008 tæt på at blive revet ned. Haderslev Kommune kunne ikke finde anvendelse for bygningerne, da Lindet Skovdistrikt rykkede ud, og da der ikke må stå tomme bygninger på Naturstyrelsens grunde, havde kommunen skaffet penge til nedrivningen, da højskolen rykkede ind i september 2009. Året efter blev de første kurser udbudt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce