Annonce
Tønder

Højskole starter op med nytårskursus

28. december åbner Løgumkloster Højskole med et nytårskursus, som varer til den 2. januar. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Den nystiftede Løgumkloster Højskole starter op med et nytårskursus med titlen "Du kom med alt der var dig". Det er et kursus, hvor forfatteren Jens Rosendal, som tidligere var lærer på Løgumkloster Højskole, er i fokus.

LØGUMKLOSTER: Nu går der ikke længe, inden Løgumkloster Højskole igen kan åbne slå dørene op, og invitere kursister indenfor.

Efter konkursen i 2014, og sidenhen nogle hårde år for højskolen, hvor skoledriften blev droslet ned, og den nødvendige økonomi til at opretholde stedet blev sikret gennem en kombination af udlejnings-, kursus- og undervisningsaktiviteter, kom højskolen tidligere på året på nye hænder - i form af den selvejende institution Løgumkloster Højskole.

Nu skal den nystiftede Løgumkloster Højskole under den selvejede institution så stå sin prøve, når højskolens første kursus løber af stablen henover nytåret. Det starter den 28. november og slutter igen den 2. januar.

Titlen på kurset er "Du kom med alt der var dig" - inspireret af sangen af Jens Rosendal.

- Jens Rosendal var lærer på Løgumkloster Højskole i 23 år, og det var her, han skrev mange af sine bedste sange og salmer - blandt andet ”Du kom med alt det der var dig”. Så vi synes, at det var nærliggende at genåbne skolen med at fortælle om Jens Rosendals liv og forfatterskab, siger kursusleder og psykolog Anne Knudsen.

Jens Rosendal var lærer på Løgumkloster Højskole i 23 år, og det var her, han skrev mange af sine bedste sange og salmer, blandt andet ”Du kom med alt det der var dig”. Så vi synes, at det var nærliggende at genåbne skolen med at fortælle om Jens Rosendals liv og forfatterskab.

Anne Knudsen, kursusleder.

Sparker højskolen i gang

Sammen med sin mand, journalisten Steen Valgreen-Voigt, og i samarbejde med højskolens nye forstander, Ursula Dieterich-Pedersen, har Anne Knudsen stået for at arrangere det første kursus på den genåbnede skole.

- Det var forstanderen på Løgumkloster Refugium, Helle Skaarup, der for flere måneder siden spurgte os, om vi ville være med til at sparke højskolen i gang. Det synes vi lød enormt spændende, og vi ser det som et pivilegie at være med til at starte højskolen op, siger Anne Knudsen.

Kurset foregår i samarbejde med Løgumkloster Refugium. Det betyder, at flere af arrangementerne er fælles. Det gælder blandt andet foredrag med forfatter og tidligere medlem af Etisk Råd, Mickey Gjerris, og skuespiller Iben Nagel Rasmussen, som fortæller om sin far, digteren Halfdan Rasmussen.

Derudover vil præst og tidligere forstander på højskolen, Bent Andreasen, og skuespiller Benedikte Hansen, lægge vejen forbi kurset.

Det er Anne Knudsen (tv) og Steen Valgreen-Voigt (th) som står for den nystiftede højskoles første kursus, som har titlen Du kom med alt der var dig - inspireret af sangen af samme navn. Foto: Mogens Gabs.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Fodboldspillers eks-svoger risikerer adskillige års fængsel efter heftigt familiedrama

Fritid

Hjælpende hånd til lokalt friluftsbad

Erhverv For abonnenter

Byggefirma må afvise kunder med boligdrømme: - Med så meget pres på, må vi hjælpe dem med størst behov

Annonce