Annonce
Vejen

Højskoleeftermiddag på Knudepunktet

Niels Ole Frederiksen foran fængslet i Horsens.

Vejen: Knudepunktets højskoleudvalg fortsætter rækken af foredrag. Det første i år finder sted tirsdag den 21. januar kl. 13.30. Her kommer Niels Ole Frederiksen med foredraget “Født i Horsens Tugthus”.

Foredragsholderen er både født og opvokset i viceinspektørboligen på Horsens Statsfængsel, fortæller Alice Nyholm fra højskoleudvalget. Som Frederiksen selv beskriver det, er han opvokset i et lidt mærkeligt kirkesogn. Født i 1946 mellem sognets ydre afgrænsede hegn og det lukkede fængsels høje ringmure, i det nordvestlige soveværelse i en af anstaltens funktionærboliger. Og selvfølgelig døbt i fængselskirken.

Under foredraget hører deltagerne om fangeklientellet fra tiden efter krigen og i halvtredsernes Danmark. Specielt hører vi om nogle af de fanger, Niels Ole Frederiksen som barn kom i nærmere kontakt med. Det er også fortællingen om udbryderkongen Lorentzens sensationelle flugt gennem en 18 meter lang tunnel.

Foredraget sker i samarbejde med Folkeuniversitetet. Høreforeningen sørger for skrivetolke. Billetter á 70 kr. sælges ved døren, oplyser Alice Nyholm som endvidere påpeger at billetprisen er inkl. kaffe og brød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce