Annonce
Vejen

Højskoleeftermiddag på Knudepunktet

Niels Ole Frederiksen foran fængslet i Horsens.
Annonce

Vejen: Knudepunktets højskoleudvalg fortsætter rækken af foredrag. Det første i år finder sted tirsdag den 21. januar kl. 13.30. Her kommer Niels Ole Frederiksen med foredraget “Født i Horsens Tugthus”.

Foredragsholderen er både født og opvokset i viceinspektørboligen på Horsens Statsfængsel, fortæller Alice Nyholm fra højskoleudvalget. Som Frederiksen selv beskriver det, er han opvokset i et lidt mærkeligt kirkesogn. Født i 1946 mellem sognets ydre afgrænsede hegn og det lukkede fængsels høje ringmure, i det nordvestlige soveværelse i en af anstaltens funktionærboliger. Og selvfølgelig døbt i fængselskirken.

Under foredraget hører deltagerne om fangeklientellet fra tiden efter krigen og i halvtredsernes Danmark. Specielt hører vi om nogle af de fanger, Niels Ole Frederiksen som barn kom i nærmere kontakt med. Det er også fortællingen om udbryderkongen Lorentzens sensationelle flugt gennem en 18 meter lang tunnel.

Foredraget sker i samarbejde med Folkeuniversitetet. Høreforeningen sørger for skrivetolke. Billetter á 70 kr. sælges ved døren, oplyser Alice Nyholm som endvidere påpeger at billetprisen er inkl. kaffe og brød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce