Annonce
Vejen

Højskolen stiller skarpt på science fiction-litteraturen

Rødding Højskole inviterer til litteraturseminar den 28. til 30. august.
Alt fra robotter og rumrejser til dystopiske forestillinger om borgerkrige og klimakatastrofer er på programmet, når Rødding Højskole inviterer til litteraturseminar den 28. til 30. august.
Annonce

Rødding: I en periode hvor fremtiden synes mere usikker end nogensinde, trives science fiction-genren i både dansk og international litteratur.

Derfor er netop den litterære sci-fi i fokus til årets litteraturseminar på Rødding Højskole. Under overskriften "Alverdens Fremtider" vil en række forfattere, oversættere og formidlere gøre deltagerne klogere på science fiction-litteraturens tilbagekomst i en weekend spækket med samtaler, læsninger og debatter.


Sciene fiction-genren er i den grad vendt tilbage. I flere af de seneste års mest markante danske udgivelser ser vi fremtiden dukke op i alle mulige afskygninger.

Andreas Ullum, litteraturunderviser, Rødding Højskole


- Sciene fiction-genren er i den grad vendt tilbage. I flere af de seneste års mest markante danske udgivelser ser vi fremtiden dukke op i alle mulige afskygninger. Fra skrækscenarier om menneskedens udslettelse til håbefulde visioner om, at vi kan leve i nye former for fællesskaber med hinanden og med verden omkring os. Litteraturen tilbyder os både dystre og lyse fremtider at orientere os i. Vi vil gerne udforske, hvad alle disse mulige fremtider fortæller os, siger litteraturunderviser Andreas Ullum om årets tema.

Annonce

Årligt arrangement

Rødding Litteraturseminar er et årligt arrangement, der sætter fokus på nogle af de vigtigste strømninger i nyere litteratur. Hvert år mødes deltagerne om et aktuelt tema og tager pulsen på den litteratur, der udgives i disse år. Ønsket er at gøre litteraturdebatten nærværende for alle.

- Den gode litteratur og samtalen om den hører hjemme i alle landets egne. Vi vil gerne skabe tradition for vedkommende litteraturarrangementer midt i Sønderjylland på Danmarks ældste højskole. Debatten om litteraturen behøver ikke være ophøjet og foregå i medierne eller på universiteterne. Den kan og skal finde sted overalt - også blandt alle dem, der bare elsker at læse, siger Andreas Ullum.

Seminaret arrangeres i samarbejde med Vejen Kommunes Biblioteker. Der vil i løbet af weekenden være oplæg fra blandt andre Svend Åge Madsen, Peter Adolphsen og Ursula Scvavenius. Tilmelding kan ske via Rødding Højskoles hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce