Annonce
forside

Højspændingsmaster kvæler borgerne og udviklingen i lokalsamfundene

Annonce

Læserbrev: Borgerne i Vestjylland bliver nu ofrene for Regeringens energipolitik efter de negative udmeldinger fra Energinet omkring at få nedgravet de 400 kv. højspændingskabler i jorden.

Resultat vil betyde, at mange borgere, som befinder sig, hvor opsætningen af de gigant store master fra Idomlund og til grænsen vil blive berørt i sådan en grad, at mange i fremtiden, vil blive stavnsbundet til deres huse og ejendomme.

Samtidigt er frygten, at det kan få en negativ effekt for udviklingen i mange lokalsamfund, idet mange vil fravælge at blive naboer til gigantmasterne, eller blot fraflytte, og herved kan man frygte, at flere huse og ejendomme vil stå tomme, og stille og roligt vil forfalde.

Udmeldingen om, at kun 26 km af de 170 km rent teknisk kan nedgraves, er spørgsmålet - hvem kan med rette udpege, i hvilke områder disse kabler skal nedgraves. Efter min bedste overbevisning vil det komme til at skabe splittelse, når Miljøstyrelsen skal udpege, i hvilke områder og kommuner dette skal foregå.

Jeg vil opfordre vore politikere i Folketinget til at overveje, om man ikke skulle afvente opstillingen, indtil man rent teknisk kan få nedgravet kablerne, eller alternativt lægge et søkabel til England, da det jo er for deres skyld, at befolkningen langs Vestkysten skal betale for, at de kan få billig strøm i stikkontakterne i England.

Hvis ikke vil konsekvenserne være ødelæggende for naturen og til stor skade for mennesker og dyr i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce