Annonce
Vejen

Højt smittetryk i Vejen Kommune: Tre virksomheder har mange smittede

De ansatte på de tre berørte virksomheder gør alt, hvad de kan for at få situationen under kontrol. De har blandt andet temperaturmåling af deres ansatte. Arkivfoto: Morten Pape
Smitten i Vejen Kommune koncentrerer sig om fødevarevirksomhederne i kommunen - SB Porks i Brørup, Danish Crown i Holsted og Skare Meat Packers i Vejen.
Annonce

Vejen Kommune: De seneste dage er smittetrykket i Vejen Kommune steget betragteligt.

- Heldigvis var der tirsdag ingen nye smittede, men det såkaldte incidenstal for kommunen er fortsat højt, nemlig 105,4., skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

En del af forklaringen er, at der lige nu er en del smittede medarbejdere på tre fødevarevirksomheder i kommunen. Det er på SB Porks svineslagteri i Brørup, Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted og hos Skare Meat Packers i Vejen.

- Der har i længere tid været en del smittede spredt over hele kommunen, men ud af de 45 nye smittede den seneste uge er der en overrepræsentation af medarbejdere fra de tre fødevarevirksomheder. Det ændrer ikke på, at vi alle sammen skal være opmærksomme på, at vi kan blive smittet, for der er også nye smittede i den brede befolkning, siger borgmester Egon Fræhr.


De ramte virksomheder gør alt, hvad de kan for at få situationen under kontrol. De har temperaturmåling af deres ansatte, arbejder i vid udstrækning med mundbind og er lynhurtige til at sætte ind med test af deres medarbejdere.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


Han appellerer til, at alle husker på rådene om at spritte hænder, holde afstand og blive hjemme, hvis man føler sig syg, da smitten kan sprede sig yderligere, hvis ikke anbefalingerne følges.

- De ramte virksomheder gør alt, hvad de kan for at få situationen under kontrol. De har temperaturmåling af deres ansatte, arbejder i vid udstrækning med mundbind og er lynhurtige til at sætte ind med test af deres medarbejdere. Vi assisterer virksomhederne så godt vi kan. Det gælder blandt andet i forhold til at skaffe boliger til folk, der har behov for at isolere sig, siger borgmester Egon Fræhr og fortsætter:

- Med virksomhedernes store indsats og iagttagelse af de gode råd kan vi sammen medvirke til at smitten ikke breder sig yderligere i Vejen Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce