Annonce
Tønder

Højt til forsamlingsloftet: Tønders legendariske vandingshul, Centralhalle, åbner på onsdag

Dengang der var liv og glade dage på Halle. Så snart forsamlingsloftet bliver hævet, genåbner Centralhalle i Tønder. Og det bliver ikke en dag for tidligt, siger Halles indehaver, Henning Klingenberg, yderst til højre. Foto: Uwe Iwersen
Selvom han endnu ikke kender retningslinjerne i detaljer, garanterer indehaveren af Tønders gamle værtshus, Centralhalle, at der bliver åbnet for tørstige gæster i næste uge.

Tønder: Man kan med det samme spore utålmodigheden i Henning Klingenberg stemme. Efter at hans værtshus, Centralhalle i Tønder, har været lukket ned i næsten fire måneder, er indehaver og bartender Henning Klingenberg, som en forårskåd øko-kalv, der venter på at komme på græs.

-  Hvis jeg kan se den mindste mulighed for at åbne på onsdag, så åbner vi.

Sådan lyder den hurtige besked fra Henning Klingenberg til tørstende sjæle, oven på Folketingets beslutning om at lempe på forsamlingsreglerne. Lempelsen betyder blandt andet, at institutioner som Centralhalle kan åbne begrænset på visse betingelser. Og det ser Henning Klingenberg mere end frem til.

Annonce

- Jeg kan ikke holde ud, at det er lukket. Der jo ved at gå over gevind for os, det hele, siger Henning Klingenberg, som er i gang med at sætte sig ind i reglerne for den genåbning, som regering og Folketing løftede sløret for tidligt fredag morgen.

Husk at bestille bord

Sjældent har udtrykket ørkenvandring været mere på sin plads - siden umiddelbart før jul, har al offentlig udskænkning været lukket og tørkeramt. Man har med andre ord været henvist til små, lukkede selskaber, hvis man ville dele en øl eller to med andre end sig selv.

Men fra på onsdag er det altså slut, når Folketingets lempelse af forsamlingsforbuddet træder i kraft. Og det giver flere udfordringer i forhold til før for et sted som Centralhalle.


Jeg kan ikke holde ud at det er lukket. Der jo ved at gå over gevind for os.

Henning Klingenberg, indehaver, Centralhalle


-Forskellen er jo, at vi nu skal se det der skide corona-pas. Og så skal folk bestille plads herinde, siger Henning Klingenberg.

- Det er jo ikke særlig almindeligt på et gammeldags værtshus, at folk ringer og bestiller bord?

- Nej, det er det ikke. Men hvornår bestiller man tid? Gør man det i døren, eller ringer man? Det er jo et vidt begreb, mener Henning Klingenberg, som er lidt mere skeptisk over for, at skulle forlange at se corona-dokumentation fra gæsterne.

- Hvis der ikke er plads, så går folk igen, så det kan jeg ikke se det store problem i. Det er værre med det der corona-pas. Der er jeg ikke så vild efter at skulle være vogter over - det er jeg ikke så pjattet med, siger Henning Klingenberg, som trods de nye spilleregler, er godt tilfreds med at kunne genåbne sit værtshus.

- Jamen, det har jeg det rigtig godt med efter tre måneder - det har været et dødvande, og man har ikke vidst, om man var købt eller solgt. Og så glæder vi os til længere henne, når først der er frit slag igen, siger Henning Klingenberg.

Regler for værtshuse

For et værtshus af Centralhalles størrelse gælder det, at der må opholde sig 20 gæster ad gangen i selve krolokalet, og 12 i det tilstødende lokale.

Sidste udskænkning er klokken 22 og værtshuset skal lukke klokken 23.

Reglerne gælder fra onsdag den 21. april

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Tønder

Konsekvenser for ældreplejen

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce