Annonce
Sønderborg

Hør Genesis’ klassiske hits i Mølleparken

Ray Wilson går på scenen fredag aften i Mølleparken. Prfoto
Fredag aften kan man opleve Ray Wilson fra bandet Genesis i Mølleparken, hvor danske Johnny Madsen varmer op.
Sønderborg: Koncertarrangøren Kultur I Syd er klar til mere Rock i Mølleparken efter sommerferien. Den første dobbeltkoncert i Mølleparken efter sommerferien er fredag den 16. august, hvor Ray Wilson går på scenen med sit ni-mandsband og giver publikum de største hits fra supergruppen Genesis’ storhedstid. Det var Peter Gabriel, der fra starten i 1967 var forsanger og kunstnerisk drivkraft, men den rolle overtog Phil Collins i 1975. Phil Collins var trommeslager i bandet, men blev frontfiguren, der løftede bandet til den absolutte stjernestatus. Da Phil Collins i 1996 trak sig fra bandet til fordel for soloprojekter, faldt valget som Phil Collins arvtager på Ray Wilson, som blev den nye frontfigur i Genesis, indtil Phil Collins for en kort bemærkning vendte tilbage i 2006. I 2007 var det definitivt slut med at indspille og turnere, men kronen på værket kom tre år senere, da Genesis blev optaget i Rock’n’roll Hall of Fame. Ray Wilson stod i spidsen for Genesis, da bandets sidste studiealbum, 'Calling All Stations' blev indspillet. Det blev gruppens fjerdebedst sælgende album og bidrog til et pladesalg på over 150 millioner album.
Annonce

Hits fra flere bands

Ved fredagens koncert bliver hovedvægten lagt både på Genesis’ banebrydende art-rock sange fra de tidlige år, de mere mainstream superhits fra 80’erne og 90’erne samt enkelte sange fra Peter Gabriels og Phil Collins solokarrierer. Regn med at høre 'Another Day in Paradise', 'No Son of Mine', 'Land of Confusion' og flere hits fra øverste hylde, lyder det fra Kultur I Syd. Repertoiret vil blive rundet af med enkelte af Ray Wilsons sange fra hans tid som forsanger i den skotske gruppe Stiltskin og fra hans egen solokarriere. Inden disse musikalske lækkerier vil Johnny Madsen gå på scenen med sit band. Koncerterne er med på partoutkortet til Rock i Mølleparken, men der er også sat et begrænset antal billetter til salg på www.billetsalg.dk til 300 kroner stykket. Fredag åbner døren til Mølleparken klokken 19 cirka, og klokken 20.00 går Johnny Madsen på, mens Ray Wilson er klar på scenen klokken 21.45.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce