Annonce
Sønderborg

Hørups gamle rådhus brænder: Branden er under kontrol

Det gamle rådhus i Hørup begyndte onsdag eftermiddag at brænde. Røgen udviklede en del røg, og der var flere tilskuere samlet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Onsdag eftermiddag er der udbrudt brand i Hørups Gamle Rådhus. Onsdag sidst på eftermiddagen er man endnu ikke færdige med arbejdet, oplyser indsatsleder Bo Olesen.

Hørup: Onsdag eftermiddag udbrød der brand i Hørups Gamle Rådhus på Skovsholm. Branden udviklede en del sort røg, som ifølge indsatslederen er ganske normalt. Onsdag klokken 16 var branden under kontrol.

- Der er to bygninger, som kommer til at brænde ud, mens vi har været i stand til at redde den ene bygning. Det ligner, at den bygning, vi redder indeholder noget lager, siger indsatslederen.

Branden udviklede en del sort røg som kunne ses så langt væk som Vester Sottrup. Det er dog ifølge indsatslederen helt normalt.

- Der er rejst et skråt tag på bygningen, og der ligger noget tagpap under det, som er med til at skabe en masse sort røg. Derudover er der selvfølgelig alt det andet, der er inde bygningen, siger Bo Olesen.

Sønderborg Brand og Redning modtog anmeldelsen om en brand i Hørup klokken 14:06, fortæller indsatslederen. Han ved dog ikke, hvornår man er færdige med arbejdet.

- Når de to længer, der er brændt ud vælter, er der en del efterslukning, som venter. Ilden kommer til at ligge under de væltede bygninger, så det skal vi have slukket, siger han.

Røgen kunne ses så langt væk som Vester Sottrup. Ifølge indsatslederen er det naturligt, at sådan en brand udvikler en sort og mørk røg.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Flere brandværn

Til at hjælpe med at slukke branden har der været fem brandværn, oplyser indsatslederen. Derudover har man benyttet sig af flere tankvogne, og sprøjter.

- Hørup Frivillige Brandværn er mødt meget talstærkt op, siger indsatslederen.

Bygningen huser til dagligt Himex, der har specialiseret sig i genopladningen af batterier til elcykler, ligesom at de har udviklet alternative behandlingsmetoder med lys.

Himex, som er ejet af Inger og Peter Krohn, har haft til huse i Det gamle Rådhus i Hørup siden 2016, og der blev gjort store øjne, da ægteparret indrettede det gamle rådhus til alternativ behandling og et værksted, hvor man reparerede batterierne, som bruges på elcykler.

Mens at det gamle rådhus brændte var der en del mennesker samlet, som kiggede på de dele af bygningen, som var overtændt. Ifølge JydskeVestkystens medarbejder på stedet, var der flere, som glemte at holde afstand.

Det er uvist, hvornår man er færdige med at slukke branden. Indsatslederen forventer onsdag klokken 16:35, at det kommer til at vare i mange timer endnu. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Sønderborg Brand og Redning modtog anmeldelsen om brand i det gamle rådhus klokken 14:06. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Ny miljørapport i høring: Byggeri af biogasanlæg er udsat til efteråret

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce