Annonce
Sønderborg

Hørups gamle rådhus brænder: Branden er under kontrol

Det gamle rådhus i Hørup begyndte onsdag eftermiddag at brænde. Røgen udviklede en del røg, og der var flere tilskuere samlet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Onsdag eftermiddag er der udbrudt brand i Hørups Gamle Rådhus. Onsdag sidst på eftermiddagen er man endnu ikke færdige med arbejdet, oplyser indsatsleder Bo Olesen.

Hørup: Onsdag eftermiddag udbrød der brand i Hørups Gamle Rådhus på Skovsholm. Branden udviklede en del sort røg, som ifølge indsatslederen er ganske normalt. Onsdag klokken 16 var branden under kontrol.

- Der er to bygninger, som kommer til at brænde ud, mens vi har været i stand til at redde den ene bygning. Det ligner, at den bygning, vi redder indeholder noget lager, siger indsatslederen.

Branden udviklede en del sort røg som kunne ses så langt væk som Vester Sottrup. Det er dog ifølge indsatslederen helt normalt.

- Der er rejst et skråt tag på bygningen, og der ligger noget tagpap under det, som er med til at skabe en masse sort røg. Derudover er der selvfølgelig alt det andet, der er inde bygningen, siger Bo Olesen.

Sønderborg Brand og Redning modtog anmeldelsen om en brand i Hørup klokken 14:06, fortæller indsatslederen. Han ved dog ikke, hvornår man er færdige med arbejdet.

- Når de to længer, der er brændt ud vælter, er der en del efterslukning, som venter. Ilden kommer til at ligge under de væltede bygninger, så det skal vi have slukket, siger han.

Røgen kunne ses så langt væk som Vester Sottrup. Ifølge indsatslederen er det naturligt, at sådan en brand udvikler en sort og mørk røg.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Flere brandværn

Til at hjælpe med at slukke branden har der været fem brandværn, oplyser indsatslederen. Derudover har man benyttet sig af flere tankvogne, og sprøjter.

- Hørup Frivillige Brandværn er mødt meget talstærkt op, siger indsatslederen.

Bygningen huser til dagligt Himex, der har specialiseret sig i genopladningen af batterier til elcykler, ligesom at de har udviklet alternative behandlingsmetoder med lys.

Himex, som er ejet af Inger og Peter Krohn, har haft til huse i Det gamle Rådhus i Hørup siden 2016, og der blev gjort store øjne, da ægteparret indrettede det gamle rådhus til alternativ behandling og et værksted, hvor man reparerede batterierne, som bruges på elcykler.

Mens at det gamle rådhus brændte var der en del mennesker samlet, som kiggede på de dele af bygningen, som var overtændt. Ifølge JydskeVestkystens medarbejder på stedet, var der flere, som glemte at holde afstand.

Det er uvist, hvornår man er færdige med at slukke branden. Indsatslederen forventer onsdag klokken 16:35, at det kommer til at vare i mange timer endnu. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Sønderborg Brand og Redning modtog anmeldelsen om brand i det gamle rådhus klokken 14:06. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Jan kæmper for at kunne bo i et tiny house: - Der må gerne være lidt Robinson Crusoe i det

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Sønderborg

50 år efter deres første ja blev de fejret igen med en guldkonfirmation: - Vi kørte ikke i limousiner, som mange gør i dag

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Annonce