Annonce
Læserbrev

H.P. Hanssen-monument skal blive, hvor det er

Læserbrev: I skriver i søndagsudgaven. "Kommunen har ikke råd, så nu samler Henning Wollsen penge ind til at få flyttet monumentet for H.P. Hanssen".

Endnu en skulptur i Aabenraa flyttes fra det sted, som den er tænkt og udført til.

At kommunen ikke har råd til flytningen, har ikke været et tema i beslutningsprocessen.

At beslutningen om at bevare skulpturen på den nuværende placering er truffet på en faglig byplanmæssig, kulturel og kunstnerisk baggrund, står klart. Ikke på grundlag af økonomien. Det er også velkendt for det samlede fritids- og kulturudvalg. At mavefornemmelser og en pose penge fra en borger nu kan ændre en kvalificeret faglig beslutning, bliver en flytning ikke mere rigtig af.

Mange hundrede unge mennesker går dagligt gennem 'Genforeningshaven' og forbi skulpturen 'Sønnen'. Der er da en enestående chance for, at nogle af dem stopper op og undrer sig over, hvad fortællingen er. Måske fanges de af vor landsdels markante historie. Den historie, som er skulpturens væsen.

Flytningen til et hjørne på pladsen foran Folkehjem er uværdigt for kunstværket.

Men også uværdigt og et fremmedelement på den nye plads. En plads med fodspor i belægningen, citater fra fortiden, skrevet med bogstaver af bronze, den historiske tidslinje fortalt i belægningen og springvandet.

Lad nu være med at blande tingene sammen. Lad de enkelte dele tale for sig selv.

Lad skulpturen 'Sønnen' blive, hvor der er. Den står helt rigtigt.

Valget er: Geld regiert Die Welt. eller Less is more.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce