Annonce
Sport

Haaland efter drømmedebut: Jeg er her for at score mål

Michaela Rehle/Reuters
Erling Braut Haaland sænkede Augsburg med tre mål, da den norske komet lørdag fik sin debut for Dortmund.

Erling Braut Haaland kunne næppe have ønsket sig en bedre start på sin tid som Dortmund-spiller.

Den 19-årige nordmand fik lørdag sin debut for den tyske storklub, da han blev skiftet ind mod Augsburg og med tre mål på lidt over 20 minutter var stærkt medvirkende til, at Dortmund vandt 5-3.

Drømmedebuten stiger dog ikke det unge es til hovedet.

- Jeg er rimelig afslappet omkring det. Jeg ved ikke helt hvorfor, siger Haaland om sin præstation efter lørdagens sejr ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg er i en fantastisk klub med fremragende holdkammerater og gode folk omkring mig. Jeg er kommet her for at score mål, og det var en god debut for mig.

Haaland kom på banen i det 56. minut ved stillingen 1-3, og der skulle kun gå lidt over to minutter, før han første gang havde sendt bolden i mål.

Scoringen blev fulgt op med yderligere to kasser inden for de efterfølgende cirka 20 minutter.

- Han er stadig ung, og vi vil råde til ikke at forvente for meget, men han kommer med en masse styrke og har en fantastisk mentalitet, siger sportschef i Dortmund Michael Zorc efter kampen ifølge AFP.

Dortmund købte kort før nytår Erling Braut Haaland i østrigske Red Bull Salzburg.

Klubben ligger efter lørdagens sejr på fjerdepladsen i Bundesligaen med 33 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce