Annonce
Nordtyskland

Habeck kan blive Tysklands nye finansminister

Robert Habeck er mest kendt for at male med den brede pensel og drøfte livets store spørgsmål, mens Annalena Baerbock er knivskarp i detaljen.
Selvom Robert Habeck fra Flensborg frivilligt afstod posten som De Grønnes kanslerkandidat, har han gode chancer for en ministerpost efter valget.

FLENSBORG: Robert Habeck fra Flensborg er ude af ligningen, når det handler om at blive De Grønnes bud på Tysklands kommende kansler. I stedet tilfalder opgaven Annalena Baerbock fra Potsdam ved Berlin. Sammen med Habeck udgør hun De Grønnes formandsduo.

- Hun er en engageret fighter, sagde Robert Habeck, da han mandag præsenterede kanslerkandidaten på et pressemøde i Berlin.

Beslutningen kommer formentlig som en overraskelse for de danske medier, der har dyrket den karismatiske, charmerende og dansktalende Habeck. Tyske kommentatorer havde dog på forhånd Baerbock som klar favorit. Hun er knivskarp i detaljen, hvor Habeck er mere til at male med den brede pensel og debattere livets store spørgsmål.

Annonce


Finansministeriet bliver et fremtidsministerium. Robert er den helt rette til den opgave.

Rasmus Andersen, EU-parlamentariker fra Flensborg.


Habeck er fortsat sikker på at komme i forbundsdagen. Han har gode muligheder for at erobre kredsmandatet i Slesvig-Flensborg Valgkreds, hvor han er De Grønnes Spidskandidat. Skulle han tabe kredsmandatet, bliver han med altovervejende sandsynlighed sendt i forbundsdagen med listestemmer.

Vidt forskellige

Baerbock voksede op i en landsby ved Hannover i Niedersachsen. Hun studerede efterfølgende politikvidenskab og folkeret i Tyskland og London. Habeck er født i Lübeck, men har en overgang studeret på universitetet i Roskilde. Han har en doktorgrad i filosofi. I 2001 flyttede han sammen med familien til Flensborg, hvor de fire sønner kom i dansk skole.

Fra 2012 til 2018 var Robert Habeck slesvig-holstensk miljøminister, men måtte på grund af De Grønnes interne regler trække sig, da han sammen med Baerbock blev valgt som partiformand.

Valget af kanslerkandidat skete uden dramatik.

- Jeg ville gerne være kanslerkandidat. Men vi kan nu engang kun stille med en, understregede Habeck, der trak sig frivilligt.

Selvom han ikke bliver kansler, er Robert Habeck langtfra dømt ude af toppen i Tysklands nationale politik.

EU-parlamentarikeren Rasmus Andresen har partibog, danskkundskaber og Flensborg som hjemby til fælles med Robert Habeck. Alligevel synes han, at De Grønne med Annalena Baerbock har truffet det bedste valg.

Annonce

Oplagt ministeremne

Han peger på, at Tysklands fremtid ikke mindst bliver formet i finansministeriet.

- Finansministeriet bliver et fremtidsministerium. Robert er den helt rette til den opgave, mener Rasmus Andresen.

Der er valg til forbundsdagen den 26. september. På forhånd står Grønne med opbakning fra omkring 20 procent til at blive næststørste gruppe efter CDU/CSU.er Rasmus Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce