Annonce
Haderslev

Danmarks kedeligste juleby? Haderslev Butikker afviser kritik af juleprogram

- Det skal væk, fastslog handelskoordinator Christian Schulz om det grimme juletræ Ved Stormklokken, som i julen 2018 blev fjernet under stor mediebevågenhed. Måske skulle byen havde beholdt træet alligevel, mener Peter Carstensen, som tidligere har drevet Matas butik Storegade. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
- Vi vil ikke droppe aktiviteter, der fungerer godt, siger formand Palle Løgstrup.

HADERSLEV: Den 9. december rettede tidligere materialist Peter Carstensen i et læserbrev en sønderlemmende kritik af Haderslev Butikkers juleprogram, som han kalder kedeligt og uambitiøst.

Årets program ligner et genoptryk fra tidligere år, mener Peter Carstensen, som anfører, at Haderslev burde have beholdt det grimme juletræ, der blev fjernet fra Stormklokken i fjor og solgt Haderslev som Danmarks kedeligste juleby med det grimmeste juletræ.

Men det er Haderslev Butikkers formand Palle Løgstrup bestemt ikke enig i, og handelskoordinator Christian Schulz har ligeså svært ved at se logikken i det forslag.

- Vi har én af Danmarks smukkeste julebelysninger. Skal vi så krydre det med et grimt juletræ? Det giver jo ingen mening, siger Christian Schulz.

Palle Løgstrup medgiver, at mange aktiviteter på juleprogrammet går igen hvert år.

Det er for eksempel gratis kørsel med Lillefut, pony kanekørsel og De glade Syngende Nissepiger, der går rundt i byens gader.

- Men vi har et godt juleprogram, og vi skal ikke til at lave om på de ting, der fungerer godt. Vi er altid åbne overfor nye input og vil bruge bruge kritikken konstruktivt. Det kan godt være, at vi skal have nogle nye ting på programmet næste år. Men vi skal ikke begynde at droppe noget, der fungerer i forvejen, fastslår Palle Løgstrup.

Annonce
- Det skal væk, fastslog handelskoordinator Christian Schulz om det grimme juletræ Ved Stormklokken, som i julen 2018 blev fjernet under stor mediebevågenhed. Måske skulle byen havde beholdt træet alligevel, mener Peter Carstensen, som tidligere har drevet Matas butik Storegade. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen

Rekordopbakning til julebelysningen

Der er meget tradition omkring de faste jule-aktiviteter, som Palle Løgstrup oplever, at mange borgere i byen er glade for.

- Vi skal ikke til og ud og kopiere noget fra andre byer. Det vinder man sjældent noget med. Vi skal være kendte for det, vi gør i Haderslev, siger Palle Løgstrup.

Borgmester H.P. Geil synes også, at kritikken af Haderslev som juleby er uberettiget.

- Butikkerne gør en kæmpe indsats for, at byen har en flot julebelysning, og kommunen betaler strømmen. Vi kan ikke gøre noget ved, om folk handler på nettet, men vi kan prøve at skabe nogle gode rammer for, at vi har en hyggelig by, siger borgmesteren.

Haderslev Butikker har 100.000 kroner til at lave aktiviteter i december måned, så der er ikke ligefrem meget at rutte med.

'Til gengæld er der rekordstor opbakning til julebelysningen, som mange i byen bidrager til.

Klistermærket "Vi støtter julebelysningen" er denne jul blevet delt til 164 erhvervsdrivende i Haderslev.

Heraf er der 72 virksomheder som ikke er medlem af Haderslev Butikker, som også har indbetalt til årets julebelysning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];